TECH

Vad var grejen med den lila qr-koden som dök upp över London?

En QR-kod över london som består av drönare.
En lila qr-kod dök upp över London.

400 drönare bilade en stor qr-kod ovanför London. Ljusföreställningen var en del av ett privat evenemang anordnat av ett försäkringsbolag.

Publicerad

Londonbor fick på onsdagen se en något udda ljusföreställning. Ovanför floden Themsen bildade hundratals drönare en flygande lila qr-kod, utan någon direkt förklaring.

Innan QR-koden dök upp och syntes i cirka 20 sekunder bildade drönarna några olika formationer. Den som skannade koden hamnade hos försäkringsbolaget Beazley.

Till tidningen Insider berättade Beazley att ljusföreställningen skapades av 400 drönare och var kopplad till ett företagsevent i närheten.

Största drönarflygningen för ett privat evenemang

Det är inte första gången drönare flyger över Themsen för en ljusföreställning. Både nyårsfirandena 2021 och 2022 innefattade drönare. Men enligt Beazley ska detta varit den största drönarshowen för ett privat evenemang i London hittills.

Skanningsbara qr-koder på himlen är inte en vanlig syn i Storbritannien men har tidigare förekommit på andra platser. Bland annat i Shanghai 2021.

På sin hemsida skriver Beazley att drönarna som användes tidigare har använts vid kungliga event, Londons nyårsfirande och på musikfestivalen Coachella för ljusföreställningar. Drönarna kommer att synas på himlen igen under maj månad.