TECH

Redan över 10 miljoner användare – den som tröttnar måste radera sitt Instagram-konto

Mark Zuckerberg presenterade nyligen Metas konkurrent till Twitter. Threads tillhandahålls av Instagram och har snabbt fått över tio miljoner användare.

Publicerad Uppdaterad

Appen Threads presenterades den 5 juli. Utvecklat av Instagram låter den nya applikationen dig dela texter och delta i offentliga konversationer – Mark Zuckerberg försöker helt enkelt konkurrera med Twitter.

“Zuck” skrev på Threads att tio miljoner användare anmält sig inom de första sju timmarna. Inloggning sker via användarnas Instagram-konto och det går att dela inlägg med en maxlängd på 500 tecken. 

“Zucks” inlägg på Threads.
“Zucks” inlägg på Threads.

Radera Instagram för att komma undan Threads

Det finns dock saker att tänka på för den som känner sig osäker inför den nya textbaserade appen och förlängningen av Instagram. För att avaktivera ett Threads-konto måste man nämligen ge upp mer än bara texten.

I dokumentet “kompletterande integritetspolicy för Threads” förklarar Instagram att en avaktivering av Threads gör att du inte heller längre kan se eller dela bilder. 

“Du kan avaktivera din Threads-profil när som helst, men du kan bara ta bort Threads-profilen genom att ta bort ditt Instagram-konto.”