TECH

Får det lov att vara en böjbar telefon du kan bära på armen?

Motorola, Lenovo, böjbar skärm, oled, telefon
Vill du gå runt med en sådan här på handleden?

Vikbara smarttelefoner är ett bekant koncept vid det här laget. Men Lenovos Motorola-division har utvecklat en böjbar enhet man kan bära som ett armband.

Publicerad

Lenovo visade den böjbara telefonen under sin konferens Tech World i Austin, Texas, häromdagen. Lexi Valasek på Motorola Innovation Research klev upp på scenen och visade vad som såg ut att vara en vanlig smarttelefon. Den uppmärksamme kunde dock notera att enhetens orangefärgade baksida såg ut att vara gjord av tyg snarare än glas. 

Sedan böjde hon den och fäste den på armen. Trots att den inte smet åt runt hela armen föreföll den sitta stadigt. Både The Verge och Arstechnica spekulerar i att det kan vara tack vare att Valasek fäste den med magneter mot det armband i metall hon bar. 

Detta trick hade känts betydligt mer science fiction 2016, vilket råkar vara det år då Lenovo också visade ungefär samma koncept. Det blev ingen kommersiell produkt av det den gången och det är oklart om det blir någon nu. 

Lenovo, Motorola, oled, böjbar skärm
Ger ett lekfullt intryck.

Lenovo har knappt sagt något om den icke namngivna enhetens prestanda, än mindre om några planer på lansering. Det enda som är känt är att telefonen i sitt platta läge mäter 6,9 tum, har en oledskärm och sägs fungera som en vanlig Android-enhet. Böjd över armen beter sig enheten mer som omslagsskärmen på en vikbar telefon i stil med Motorola Razr 40 Ultra. 

Frågorna är många. Vad väger den? Hur ska värmen avledas om den är tänkt att sitta på användarens arm? Hur tålig är den? Och framförallt: är någon överhuvudtaget intresserad av att bära en smarttelefon på det här viset?