TECH

De plockade isär Vision Pro: ”Galet ambitiöst av Apple”

Bilden visar en isärplockad skärm på Apples VR-headset Vision Pro. Två händer kommer in från varsin sida om bilden, och håller i en flera paneler som skärmen utgörs av.
Så ser påkostade Apple Vision Pro ut på insidan.

Hårdvarunördarna på sajten Ifixit tagit en titt under huven på Apples första VR-headset. Och det som finns där imponerar på gruppen.

Publicerad

Ändå sedan Apple Vision Pro släpptes i butik i USA i slutet av förra veckan är det många som väntat på en genomgång av hårdvaran som finns i Iphone-tillverkarens VR-hårdvara för mer än 40 000 kronor.

Han blir först i Sverige med Apple Vision Pro – ”Otroligt avancerad teknik”

Sajten Ifixit har tagit på sig uppgiften, och publicerade nyligen en ambitiös genomgång av Apple Vision Pro.

Tre batterier i Iphone-storlek

Några intressanta detaljer är att det externa batteriet, som ansluts till headsetet via kabel, innehåller tre batteripack i Iphone-storlek. Den totala kapaciteten ligger på 35,9 Wh, vilket är mer än dubbelt så mycket som motsvarande för Iphone 15 Pro (17,3 Wh).

Ifixit har också kollat in tekniken i fronten som gör det möjligt att visa upp en visuell representation av användarens ögon i realtid. Det visade sig att ögonvisualiseringen inte består av en enda utan flera olika videoströmmar från kamerorna som är riktade mot användarens ansikte.

Ifixit: Isärplockningen fortsätter

Dessutom består frontskärmen inte bara av en panel utan totalt tre stycken i lika många lager: ett som vidgar det som syns på skärmen, ett som använder teknik för lentikulärt tryck (även kallat 3d-tryck), samt själva oled-skärmen.

Strunta i utseendet – det här vet vi om hårdvaran i Vision Pro

Apple Vision Pro är ”insanely ambitious” (galet ambitiös), enligt Ifixt. Sajten är inte färdiga med hårdvaran utan planerar att fortsätta sin granskning i kommande publiceringar.