TECH

Ai-tolk översätter dina telefonsamtal – men Galaxy S24 är lite för välbekant

Samsung Galaxy S24 Ultra.

Med en hel radda ai-funktioner har Samsung lanserat sin S24-serie, med flaggskeppet S24 Ultra i spetsen. Det är dock ont om nyheter när det gäller själva hårdvaran, skriver Peter Ottsjö som fått en förtitt av mobilerna.

Publicerad Uppdaterad

Stramt, professionellt och tryggt. Samsung har lanserat sitt nya flaggskepp Galaxy S24 Ultra. Du kommer garanterat att känna igen den: S24 Ultra är snarlik fjolårets toppmodell. En rektangulär bricka med raka linjer och ett innandöme som rymmer en pekpenna. Väldigt elegant. 

Som tiden vi lever i kräver har Samsung försett den – och dess enklare syskon Galaxy S24+ och Galaxy S24, som med sina rundare former kompletterar utbudet – med ett antal ai-funktioner. Mest uppseendeväckande är möjligheten till telefonsamtal för användare som inte talar samma språk. En ai-tolk lyssnar till samtalet och översätter i realtid. Under en presentation på Samsungs kontor i Kista fick vi en demonstration av funktionen. En Samsung-representant talade engelska med en medarbetare i Spanien som talade spanska. 

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här