Startup

Viscando ger infrastrukturen en hjärna

De blå strecken visar hur cyklister har tagit sig igenom en korsning. Informationen kan användas för att förbättra infrastukturen. Foto: Viscando Traffic Systems
Amritpal Singh. Foto: Viscando Traffic Systems
Genom att kartlägga hur olika typer av trafikanter rör sig kan beslut tas om att exempelvis bygga om korsningen. På bilden syns korsningen Kunsgatan/Sveavägen i Stockholm. Foto: Viscando Traffic Systems

33-LISTAN. För att autonoma och uppkopplade fordon ska uppnå full potential krävs även smart infrastruktur. Det vill Viscando Traffic Systems lösa med hjälp av bildanalys och maskininlärning.

Publicerad

Induktionsslingor i vägkorsningar är i dag ungefär så smart en korsning blir. Slingorna känner av om en bil passerar och skickar signaler till trafikljuset som skiftar färg, förutsatt att omständigheterna tillåter det.

Men för att visionen om ett transportsystem där fördelarna med autonoma fordon uppnår full potential ska bli verklighet krävs mer än så. Infrastrukturen behöver bli smartare än vad induktionsslingor och PLC-programmering medger.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här