Epishines organiska solceller ska ge ström till iot-enheter

2018-05-16 06:00  
Epishine i Linköping utvecklar organiska solceller, som används för att driva uppkopplade enheter. Foto: Christian Johansson

33-LISTAN. När Epishine vann en av 33-listans deltävlingar våren 2017 hade företagets ledning ännu inte bestämt hur de organiska solcellerna skulle kommersialiseras. Nu är beslutet fattat.

– Vi har bestämt oss för att börja med små moduler optimerade för strömförsörjning av internet of things-prylar, säger vd Mattias Josephson.

Inom Internet of things är strömförsörjningen en utmaning. När ansvaret för batteribytena faller på slutkonsumenten finns det en stor potential i användarupplevelsen, om man slipper byta batterier.

Läs mer: Här är vinnarna av 33-listan 2018

När ansvaret för batteribytena faller på ett företag finns det stora ekonomiska besparingar i att slippa hålla koll på och utföra massor av batteribyten i sensorer och likande.

– Vi har haft lätt att få till samarbeten med mindre aktörer, men har nu ett stort projekt tillsammans med ett större företag. Det ger oss viktiga insikter i vad kunderna behöver, samtidigt som vi jobbar med att bygga fabriken för vår industriella produktion i Linköping.

Epishine

Gör: Organiska solceller

Ort: Linköping

Startår: 2016

Anställda: 14

Omsättning: 600 TSEK

Riskkapital: 3 MSEK

Huvudägare: Grundarna

Anders Thoresson

Mer om: 33-listan IOT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt