Epishines organiska solceller ska ge ström till iot-enheter

2018-05-16 06:00  
Epishine i Linköping utvecklar organiska solceller, som används för att driva uppkopplade enheter.

33-LISTAN. När Epishine vann en av 33-listans deltävlingar våren 2017 hade företagets ledning ännu inte bestämt hur de organiska solcellerna skulle kommersialiseras. Nu är beslutet fattat.

– Vi har bestämt oss för att börja med små moduler optimerade för strömförsörjning av internet of things-prylar, säger vd Mattias Josephson.

Inom Internet of things är strömförsörjningen en utmaning. När ansvaret för batteribytena faller på slutkonsumenten finns det en stor potential i användarupplevelsen, om man slipper byta batterier.

Läs mer: Här är vinnarna av 33-listan 2018

När ansvaret för batteribytena faller på ett företag finns det stora ekonomiska besparingar i att slippa hålla koll på och utföra massor av batteribyten i sensorer och likande.

– Vi har haft lätt att få till samarbeten med mindre aktörer, men har nu ett stort projekt tillsammans med ett större företag. Det ger oss viktiga insikter i vad kunderna behöver, samtidigt som vi jobbar med att bygga fabriken för vår industriella produktion i Linköping.

Epishine

Gör: Organiska solceller

Ort: Linköping

Startår: 2016

Anställda: 14

Omsättning: 600 TSEK

Riskkapital: 3 MSEK

Huvudägare: Grundarna

Anders Thoresson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt