ANNONS FRÅN WAGO

WAGO sätter färg på belysningsritningarna

Link Business Center i Linköping
Link Business Center i Linköping

En svårtolkad belysningsritning blir plötsligt busenkel att följa. Med tydliga färgkoder gör WAGO livet lättare för den som ska installera el i fastigheter. Link business center i Linköping är ett sådant projekt. "Det besparade oss nog hälften av tiden och vi behövde inte lika mycket folk. WAGO:s projektservice är en fördel på alla sätt och vis", säger Roger Hällblad, projektledare på Assemblin.

Publicerad Uppdaterad

En spektakulär, arkitektritad byggnad i centrala Linköping. Bakom fasaden av glaserad keramik med stora fönster har en rad företag nyligen flyttat in på de tio våningarna, alla med olika behov och önskemål. Ett stort byggprojekt med mycket att ha koll på. Projektledaren Roger Hällblad ansvarade för elinstallationen.

Roger Hällblad
Roger Hällblad

"Det har varit en trivsam arbetsprocess och väldigt kul att få vara en del av ett sådant häftigt och välarbetat projekt som Link Business center. WAGO:s projektservice passar perfekt i sådana här stora byggen", säger Roger Hällblad.

När Roger fick belysningsritningen över byggnaden från projektören skickade han den till WAGO. Där satte man i gång direkt att ”projektera”, sammanställa och färglägga.

"När jag fick tillbaka ritningen talade den om vilka typer av kablage och fördelningar som behövdes, hur många av respektive produkt samt var de skulle sitta. Allt för att tydliggöra, effektivisera och underlätta för oss på plats", berättar Roger.

En viktig del i projektet var planering och kommunikation. Roger hade nära kontakt med WAGO under hela processen.

"Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga. Vi introducerar befintliga och nya produkter genom att tydligt färglägga belysningsritningar. Allt för att underlätta för både projektledare och elektriker som är på plats för att utföra arbetet", säger Christer Nyh, projektör på WAGO.

När Roger fick tillbaka den färglagda ritningen var det bara att beställa det som WAGO hade sammanställt och därefter följa ritningen.

"Det var enkelt för elektrikerna att följa ritningen som tydligt talade om vad som skulle installeras på vilken plats och sedan bara klicka ihop allting. WAGO använder sig dessutom av snabbkopplingslösningar som är väldigt smidiga", säger Roger.

Snabbkopplingssystemen gör det enkelt för elektrikerna att installera och sparar massor med tid.

"Snabbkopplingslösningarna förhöjer kvaliteten av hela byggnaden och det är lätt att anpassa om hyresgästen har speciella önskemål. Dessutom är det betydligt mycket enklare att gå in och ändra i efterhand om man exempelvis vill addera två armaturer eller en tryckknapp", berättar Roger, som värdesätter samarbetet med WAGO högt:

"Utan WAGO hade det varit mycket mer omständligt och tidskrävande, nu flöt hela projektet på riktigt smidigt", avslutar han.

Läs mer om Wago.

Roger Hällblad

Titel:  Projektledare Assemblin.

Yrkesbakgrund: Projektledare som även har jobbat som elektriker.

WAGO för mig: En bra och smidig upplevelse.

Favoritprodukt från WAGO: Hela Winsta-systemet.