ANNONS FRÅN HANDELSHÖGSKOLAN I STOCKHOLM

Utbildningen gav en bred palett av insikter

Foto: Handelshögskolan

2012 fick Gustav Kristiansson ett stipendium för att studera en Executive MBA på Handelshögskolan i Stockholm. Programmet gav honom en förståelse för omvärldens drivkrafter och en helhetssyn på att göra affärer.

Publicerad Uppdaterad

Ingenjören Gustav Kristiansson intresseras av uppkopplade produkter, AI, elektrifiering av bilar och gillar det kreativa mellan affären och tekniken. Han gjorde ett specialarbete på gymnasiet om en framvinge under racerbilar eftersom han fascinerades av hur luften rör sig, därefter läste han farkostteknik på KTH. Han jobbar med att skapa nya produktkoncept på NIRA Dynamics och är delägare av ett bolag inom lastbilsbranschen. 2012 fick han ett stipendium för att läsa en Executive MBA på Handelshögskolan i Stockholm.

– Utbildningen gav mig en bred palett av insikter. Den har gett mig ett större perspektiv på att driva affärer och hur världen fungerar. Jag är en otroligt nyfiken ingenjör och min styrka är att jag har en fot i teknik och en i affären. Jag tycker om att se vilka lösningar eller teknologier som kan fylla ett marknadsbehov, säger Gustav och fortsätter:

– För att bygga framtiden måste man investera långsiktigt. Jag drev tidigare ett eget bolag som fångade upp konsulters idéer för att skapa produkter av dem och det var i den rollen som jag fick stipendiet. När jag började på Handels 2013 insåg jag ännu mer hur knäppt det kan vara med ett så kortsiktigt perspektiv som konsultbranschen har, ett perspektiv som finansiärerna i mitt tidigare bolag delade.

Gustav berättar att utbildningen hjälpte honom från att vara en naiv kreatör till att bli en entreprenör som bättre förstår hur man analyserar sin omvärld.

– Man måste förstå vilka drivkrafter ett konglomerat har för att kunna komma in och jobba med dem. Hur bra teknik du än har är det ekonomin som styr.

I utbildningen ingår det en modul om innovation som bland annat går ut på att jobba med en idé och se om det finns en efterfrågan på marknaden.

– Jag lärde mig att våga gå ut och prata med tilltänkta kunder för att få snabb feedback och insåg värdet av det, berättar Gustav.

Handels underhåller relationer med studenter och alumner och arrangerar bland annat frukostseminarier och luncher.

Handels är oerhört duktiga på att hålla alumner tätt intill sig, säger Gustav och avslutar:
– Det har passat mig jättebra att studera utbildningen efter att jag kommit längre i karriären, när jag blivit trygg i min tekniska kunskap. Jag har fått en djupare förståelse för hur världen fungerar. Utbildningen var lite som att ett plus ett blev tre.

Om handelshögskolan i Stockholm Executive MBA:

SSE MBA Executive Format är ett examensprogram vid HHS och riktar sig mot seniora ledare och high potentials. Programmet utvecklar deltagarnas förmåga att bygga, leda och utveckla organisationer och ger tillgång till ny kunskap, nya perspektiv och nytt nätverk. Det internationella programmet ges på engelska och deltid över 18 månader, med möjlighet till fördjupning inom Financial Management eller Innovation & Entrepreneurship. Under programmets gång gör deltagarna flera live projekt i sina organisationer.

Läs mer här