ANNONSSAMARBETE MED ...

Simuleringsdag i Stockholm

Det svenska företaget COMSOL som utvecklar simuleringsmjukvaran COMSOL Multiphysics bjuder in till COMSOL Day.

Publicerad

COMSOL Day är ett gratis seminarium i Stockholm den 12 april där talare från Huawei, ABB, Vattenfall/KTH, Avalon Innovation och Lightness by Design berättar om hur deras simuleringar effektiviserar produktutvecklingen. Utöver det kommer representanter från COMSOL att demonstrera vilka möjligheter som finns med COMSOL Multiphysics inom olika ingenjörsdiscipliner.

- Vårt mål är att du ska få nya idéer, se möjligheter och lära dig mer om hur simuleringar kan hjälpa dig under dina utvecklingsprojekt. Våra inbjudna talare kommer också att dela med sig av sina erfarenheter. Bland annat kommer Ahmed Akram Mirza från ABB HVDC berätta om värme- och CFD-simuleringar i högspänningsutrusning och Huawei visar hur de använder COMSOL Multiphysics för RF-simuleringar, säger Per Backlund som är organisatör av seminariet. 

- Besökarna kommer att få en överblick av hur mjukvaran används för att simulera värmeöverföring, hållfasthet, akustik, fluidmekanik, elektromagnetism, kemiteknik, och självklart multifysik. Vi visar den senaste utvecklingen inom simuleringar och under hela dagen finns COMSOL-personal till hands för att diskutera specifika frågor och tillämpningar, avslutar Per Backlund.

En av de inbjudna talarna är Fredrik Nääs som arbetar som simuleringsexpert på konsultföretaget Avalon Innovation.

- Jag planerar att visa upp en simuleringsapp som vi har utvecklat tillsammans med ett bolag i Sandvik-koncernen. Med appen kan säljare enkelt beräkna värmeutbredningen och ROI (return of investment) för Sandviks produkter och jämföra med konkurrerande alternativ.  Med ett lättanvänt gränssnitt som är specialiserat för just deras tillämpning öppnar sig en helt ny värld för Sandviks säljare. De som tidigare inte har haft tillgång till, eller kunskap om simuleringsmjukvara, kan nu utnyttja styrkan med simuleringar utan att behöva vara beräkningsspecialister, säger Fredrik Nääs.

- Vi från COMSOL kommer också att visa upp ett antal olika simuleringsappar som har börjat användas inom industrin. Detta är något som både vi och våra användare brinner för. Oavsett om du är nybörjare eller simuleringsexpert, är vår förhoppning att du kommer att lämna dagen med ny kunskap och inspiration, säger Daniel Ericsson som är försäljnings- och marknadschef på COMSOL.

- Förra året hade vi tre COMSOL Day, som vi har valt att kalla seminarie-serien. Vi brukar ha cirka 100 deltagare per gång, men i år tror vi på mer än så.  Vi kommer också att hålla ett liknande seminarium i Göteborg den 22 maj och ett i Lund den 25 september, avslutar Daniel Ericsson. 

FAKTA

COMSOL levererar simuleringsmjukvara som används inom forskning och utveckling. Kunderna finns inom alla olika typer av företag, forskningslaboratorier och universitet. COMSOL Multiphysics® och COMSOL Server™ är svenskutvecklade mjukvarumiljöer för modellering och simulering av fysikaliska system. En speciell styrka är förmågan att ta hänsyn till kopplade fenomen, vilket kallas multifysik. Tilläggsprodukterna utökar simuleringsplattformen för applikationer inom elektromagnetism, mekanik, strömningsmekanik och kemi. COMSOL Multiphysics® kan länkas mot de vanligaste tekniska beräknings- och CAD-verktygen. COMSOL grundades i Stockholm 1986 och har idag cirka 500 medarbetare på 22 kontor runt om i världen.
 

För mer information: www.comsol.se