ANNONS FRÅN DANSKE BANK

Sanningar och myter om hur du får en barrfri jul

Trodde du att granen barrar mindre med hjälp av järnspikar, sockerdricka och magnecyl?

Danske Banks experter inom Skog & Lantbruk, agronomen Emma Frödå och jägmästaren Johan Freij har genom åren fått hundratals tips om hur man kan undvika att granen barrar.

Publicerad Senast uppdaterad

En grundförutsättning är att granen, innan den kommit in i huset, sakta får vänja sig vid värmen, i garaget eller i ett svalt förråd, gärna med en filt över sig ståendes i en hink vatten. De första dygnen kan granen dricka litervis med vatten.

Innan granen placeras i julgransfoten bör en ny snittyta sågas så den suger upp mer vatten. Snitta gärna även ett tvärgående ”jack” undertill, vilket underlättar granens uppsugningsförmåga.

Vad gäller sedan, när granen står fastskruvad i julgransfoten, grön och fin?

Trodde du att granen barrar mindre med hjälp av järnspikar, sockerdricka och magnecyl? Titta på videon för svar!

Om innehållet

Den här artikeln är en del av Ny Tekniks artikelserie om digital ekonomi, och har producerats i samarbete med Danske Bank.