ANNONS FRÅN SCANRECO

Samarbete driver radiostyrningstekniken framåt

Linn Lemón, Verification and Compliance Engineer och Per-Erik Andersson, projektledare på Scanreco.
Linn Lemón, Verification and Compliance Engineer och Per-Erik Andersson, projektledare på Scanreco.

I nästan fyra decennier har Scanreco bidragit till säkrare arbetsplatser runt om i världen med sina fjärrkontrollösningar för de mest krävande industrier och tuffa miljöer. Med ett starkt samarbete ser de till att produkterna håller toppkvalitet.

Publicerad Uppdaterad

Scanreco är världsledande inom radiostyrning av maskiner, kranar och arbetsfordon. I 37 år har företaget utvecklat och levererat fjärrkontrollsystem runt om i världen. Men vad är egentligen framgångsreceptet? Linn Lemón har jobbat på bolaget i ett och ett halvt år och menar att framgångsfaktorn stavas samarbete.

– På Scanreco samarbetar vi i alla steg – från kravbearbetningsfas till färdig produkt. Enkelt uttryckt är samarbete nyckeln. Genom kunskap, erfarenhet och teamwork ser vi till att vi fortsätter att ligga i framkant i branschen, säger hon.

Linn Lemón arbetar som Verification and Compliance Engineer och hennes uppgift är att se till att Scanrecos produkter uppfyller de krav och direktiv som ställs.

– När vi får in en kravspecifikation från kund granskar vi den, ser över vilka ytterligare krav som ska vara med och gör en riskbedömning. Min uppgift går sedan ut på att göra olika tester för att se hur produkten står sig mot de olika funktions-, säkerhets- och miljömässiga kraven som finns, berättar hon.

Läs mer om hur det är att arbeta på Scanreco här.

Samverkan på flera nivåer

På Scanreco finns många olika ingenjörsroller, allt från applikationsingenjör till att arbeta med testutrustning. Per-Erik Andersson arbetar som projektledare på företaget och trots att han bara har varit på Scanrecos huvudkontor i Sätra ett halvår lyfter även han samverkan mellan de olika ingenjörslagen som en av företagets starkaste sidor.

– Alla är mer eller mindre involverade i hela kedjan. Något som jag anser vara en av våra starka sidor är när man sammanstrålar och gör bedömningar vid olika integrationspunkter. Det är inte bara projektmedlemmar som samlas utan även seniora chefer i bolaget för att se över resultaten. Att vi kan kombinera samtliga ingenjörslag och med det mångårig erfarenhet i samma integrationspunkt visar på att vi är skickliga och att vi har ett bra teamwork, säger han.

Högre krav på funktion och säkerhet

Och onekligen är ett bra samarbete viktigt när kraven från OEM-företag ökar och blir alltmer avancerade. Krav på exceptionell funktionalitet och säkerhet står i fokus för att kunderna i sin tur ska få konkurrensfördelar ute på marknaderna.

– De tunga kraven är inriktade mot att höja maskinsäkerheten samtidigt som man hela tiden vill öka det funktionella avancerade innehållet. Men det är just kombinationen av de här två som jag anser att Scanreco är duktiga på, säger Per-Erik Andersson.

Håll koll på det senaste från Scanreco.

Både Linn Lemón och Per-Erik Andersson instämmer om att Scanreco är en arbetsplats att utvecklas på. Med mycket kompetens inom bolaget lär man sig av varandra.

– Alla är hjälpsamma och det är högt i tak samtidigt som det alltid händer nya saker i branschen. Scanreco har en kultur där de tror på individen från dag ett, säger Linn Lemón.

Annonsinformation

Scanreco har en lång erfarenhet av att utveckla professionella radiokontrollsystem. Företaget grundades 1984 och levererar idag sina produkter till både stora och små OEM-företag och maskintillverkare över hela världen. Genom ett starkt nätverk av dotterbolag och distributörer utomlands arbetar Scanreco även tillsammans med mindre aktörer inom olika maskinbranscher. Företaget har en omsättning på runt 600 miljoner kronor och har cirka 270 anställda. Läs mer här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se