ANNONS FRÅN WAGO

Säker luft med WAGO

7 000 ventilationsaggregat om året. IV Produkt är marknadsledande inom ventilation i Sverige och varje installation kräver minutiös logistik och planering. Att allt är på plats vid rätt tillfälle och går smidigt att installera är a och o för oss men WAGO levererar alltid som de ska, säger Karl-Johan Sundh, konstruktör på IV Produkt.

Publicerad Uppdaterad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Leveranssäkert och konkurrenskraftigt. WAGO förenklar arbetet för Sveriges största leverantör inom ventilation genom att förse dem med elkomponenter i världsklass. IV Produkt installerar ventilationsaggregat på tusentals arbetsplatser, sjukhus och arenor runt om i Europa.

— Ventilationsaggregaten går att styra beroende på vad det är för byggnad och vilka behov som finns just där. Det gör att man kan effektivisera både energiresurser och kostnader, säger Karl-Johan Sundh, konstruktör på IV produkt.

För att kunna styra och anpassa ventilationen behövs en integrerad styrutrustning som sitter i ventilationsaggregatet. Till den kopplas elektriska komponenter som exempelvis temperaturgivare med hjälp av så kallade plintar. Enkelt förklarat, en elektrisk kopplingspunkt.

— Vi använder oss sedan ett år tillbaka bara av WAGO:s plint vilket har varit smidigt och bra på alla sätt och vis. I och med att våra aggregat kopplas in av många olika elektriker både i Sverige och Europa så måste vi använda oss av bra plint som ger en enkel och säker inkoppling, säger Karl-Johan.

WAGO:s plintar är smidiga och små. Allting är samlat på ett ställe, det går snabbt att installera och är enkelt att justera. Dessutom har de en märkningslist som tydligt visar var varje kabeltråd ska sitta.

— Märkningslisten effektiviserar installationstiden markant. Vill man göra en speciallösning och behöver lägga till extra plintar är det dessutom enkelt att ändra märkningen. Små grejer som gör stor skillnad i det långa loppet, säger Karl-Johan.

Plinten har även en så kallad ”push-in” funktion, även denna förenklar arbetet för elektrikern och minskar kostnaderna för installationstiden.

— Med ”push-in” är det egentligen bara att trycka in kabeltråden utan att först öppna plinten i stället för att behöva skruva och krångla, säger Karl-Johan.

Stefan Wall, Product Team Manager inom Interconnection och Smart Data på WAGO, känner stolthet över att samarbeta med IV Produkt.

— Det känns stort och kul att vi på WAGO har fått förtroendet att leverera plint till ett så pass stort och erkänt företag som IV Produkt, säger Stefan Wall.

Även Karl-Johan är nöjd över samarbetet med WAGO.

— WAGO är snabba med att ge support när vi efterfrågar det. Sedan är de alltid i framkant med utvecklingen av sina produkter vilket alltid är uppskattat, säger Karl-Johan.

Läs mer om Wagos lösningar här.

FAKTA

Namn: Karl-Johan Sundh.

Titel: Konstruktör på IV Produkt.

Yrkesbakgrund: Elektriker och elkonstruktör.

Wago för mig: En välkänd leverantör av plintar som håller måttet.

Favoritprodukt från Wago: Den smidiga märkremsan för plint.