ANNONSSAMARBETE MED ...

Så behåller de kvaliteten i kundkurserna även på distans

Trots coronapandemins framfart vill EPLAN Software & Service fortfarande kunna ge sina kunder högkvalitativ service. Därför har bolaget på kort tid ställt om sin utbildningsverksamhet från fysiska klassrum, till digitala distansutbildningar.

Publicerad

Runt om i Sverige och hela världen har företag tvingats ändra om sina arbetssätt till följd av coronavirusets spridning och många arbetar nu på distans för att minska antalet fysiska möten. För att fortsatt kunna utbilda sina kunder i deras programvara har EPLAN Software & Service på några få veckor anpassat sina kurser för att kunna hålla dem digitalt.

– Våra kunder har redan köpt mjukvaran och behöver lära sig att använda den så att det inte blir en investering som bara ligger och skräpar. Alternativet är att de försöker lära sig själva, men det är inte heller bra och det tar dessutom längre tid, säger Joakim Söder, technical business manager på EPLAN Software & Service AB.

Tekniska lösningar säkerställer kvaliteten

För EPLAN är det väldigt viktigt att omställningen till distansutbildningar inte medför att kvaliteten på undervisningen inte försämras.

– För att bibehålla den höga kvaliteten har vi reducerat antalet deltagare från max 9, till max 6. Innehållet är fortfarande detsamma men vi har anpassat formen så att det passar i sammanhanget. Till exempel genom att lägga till flera praktiska moment, säger Joakim Söder och fortsätter:

– Vi har även tagit till nya tekniska hjälpmedel. I vanliga fall har deltagarna dator preparerade med de nödvändiga programmen. För att de ska ha tillgång till programmen även hemifrån har vi lanserat EPLAN learning platform där vi låter kursdeltagarna logga in på en dator i Tyskland som de styr på distans. På så sätt får de tillgång till samma prestanda hemifrån som om de satt i ett klassrum.

Positiv respons i Europa

De digitala utbildningarna är redan varit i gång i andra länder och responsen från deltagarna har varit positiv. Samtidigt är man på EPLAN medveten om att det är en ovan situation och att många fortfarande är tveksamma till att digitala lektioner håller samma kvalitet.

– Därför lämnar vi en garanti till alla som nu får en digital utbildning istället för en fysisk. Är de inte nöjda med kvaliteten på den digitala kursen får de även gå lektionen i ett klassrum när allt det här är över, säger Joakim Söder.

Den pågående pandemin har även tvingat flera branschmässor att ställa in. Utöver kurserna satsar EPLAN därför även på webbinar och de kommer den 19 maj att anordna en digital mässa.

Annonsinformation:

EPLAN vägleder företag inom processoptimering och utvecklar mjukvarubaserade lösningar inom konstruktion. De implementerar skräddarsydda CAD, PDM, PLM och ERP-system för att effektivisera processer inom produktutveckling och minska konstruktionskostnaderna. Bolaget har funnits i över 30 år och har fler än 55 000 kunder världen över, allt från internationella företag till enskilda firmor. EPLAN är en del av Friedhelm Loh Group.

Läs mer om EPLAN här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se..