ANNONS FRÅN RITTAL

Rittals innovativa klimatiseringslösningar minskar koldioxidutsläppen

I det kontinuerliga arbetet med att forma en mer hållbar industri tar Rittal steg för att minska koldioxidutsläppen genom sina innovativa klimatiseringslösningar.

Publicerad Uppdaterad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Med fokus på att stötta industrins gröna omställning har Rittal positionerat sig som en ledare. Genom att erbjuda system som i genomsnitt sparar 1 ton CO₂ per år, motsvarande koldioxidupptaget från ett bokträd under 80 år, visar Rittal att hållbarhet inte bara är en ambition utan en realiserbar verklighet.

– Traditionellt sett har Sverige saknat tydliga incitament för att minska energiförbrukningen, med stabil elförsörjning och relativt låga kostnader jämfört med andra europeiska länder. Men det som tidigare var ovanligt för oss blir nu alltmer relevant och påtagligt i ljuset av förändringar i energilandskapet, säger Håkan Persson, Business Unit Manager Energy & Power Solutions på Rittal.

Rittal Blue e+ - En ny generation kylaggregat för energibesparing

Ett framstående exempel på Rittals lösningar är deras Blue e+ kylaggregat. Genom att implementera avancerad teknik har detta kylsystem lyckats reducera energiförbrukningen med upp till 75 procent jämfört med tidigare modeller. Den banbrytande tekniken bygger på användningen av heat pipes, och utnyttjar omgivande temperaturskillnader för att transportera bort värmen från skåpet. Detta resulterar i en passiv drift utan kontinuerligt behov av en kompressor, vilket inte bara minskar energiförbrukningen utan även ökar systemets livslängd.

– Vi vet att ett aggregat håller någonstans mellan 8 och 10 år, beroende på miljön det sitter i och underhållet det får. Genom att byta filter och se till att aggregatet hålls rent, kan man avsevärt påverka livslängden. Ibland, på vissa företag, kan det ta så lite som ett år innan aggregaten tappar effekt på grund av omgivningsfaktorer, som exempelvis luftföroreningar. Om man inte vidtar åtgärder kan de förlora effekt snabbt, vilket innebär att de konstant drar onödigt höga energimängder och har problem med driftstabiliteten, säger Håkan Persson.

Håkan Persson, Business Unit Manager Energy & Power Solutions på Rittal.

Med sitt Blue e+ kylaggregat har Rittal identifierat det avgörande behovet av att inte bara minska energiförbrukningen utan också förlänga livslängden hos deras system. Ett synsätt som inte bara är ekonomiskt fördelaktigt för kunderna, med minskade driftskostnader och långsiktiga besparingar, utan också överensstämmer med det övergripande målet att stötta en mer hållbar och miljövänlig industri.

ePOCKET - Digital dokumentation för effektiv servicehantering

En ytterligare del i Rittals portfölj är deras lösning ePOCKET, som ger företag tillgång till den senaste och mest exakta dokumentationen direkt vid maskinen eller anläggningen. Genom att skanna en QR-kod med sin dator, surfplatta eller mobiltelefon tillhandahålls omedelbar information om ritning och service. Något som inte bara optimerar serviceteknikerns arbetsflöde utan också säkerställer att alla ändringar och uppdateringar görs digitalt och är omedelbart tillgängliga för hela teamet.

– Vi jobbar aktivt med att hjälpa våra kunder att upprätthålla optimal utrustning genom att fokusera på energieffektivitet och att minimera CO2-utsläpp. Med ePOCKET använder vi digitala ritningar från början till slut, vilket eliminerar risken för förlorade eller föråldrade dokument. Genom att skanna en QR-kod i det färdiga skåpet får serviceteknikern tillgång till den senaste digitala ritningsdokumentationen. Detta är en enorm fördel för serviceteknikern, eftersom det inte finns några papper att hantera, och all information är omedelbart tillgänglig för att underlätta snabba och exakta serviceinsatser, säger Håkan Persson.

Rittal strävar ständigt efter att forma en mer hållbar industri genom sina banbrytande klimatiseringslösningar, såsom det energieffektiva Blue e+ kylaggregatet och det digitala dokumentationssystemet ePOCKET. Med en stark betoning på att minska koldioxidutsläpp, öka energieffektiviteten och förlänga livslängden på sina system har Rittal inte bara positionerat sig som en ledande aktör inom den gröna omställningen, utan också erbjudit sina kunder ekonomiska fördelar genom minskade driftskostnader och långsiktiga besparingar.

Läs mer om Rittals lösningar för en hållbar industri.