ANNONS FRÅN PREEM

Preem: ”Vi ska bli klimatneutrala till 2045”

Magnus Gunnarsson är employer branding-ansvarig på Preem och i veckans avsnitt av karriärpodden Work at X berättar han om hur han själv fick upp ögonen för bolaget och hur de dagligen jobbar på målet att bli klimatneutrala.

Publicerad Uppdaterad

Många tänker nog på bensinmackar och en välkänd grön och orange björn när man hör Preem, men drivmedelsföretaget gör mycket mer än så. På deras raffinaderier i Göteborg och Lysekil pågår en daglig resa mot att göra verksamheten mer hållbar.

– Det bästa med att jobba på Preem är att vi har ett väldigt tydligt syfte. Vi ska leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle och bli klimatneutrala till 2045. Det är väldigt spännande att få vara en del av den resan. Sedan har vi ett väldigt fint och inkluderande arbetsklimat här, och det är något jag ofta får höra när jag pratar med medarbetare, berättar Magnus Gunnarsson i podden.

Förutom detta pratar de också om på vilka sätt som Preem jobbar för att byta ut råolja till förnybara alternativ – och hur man som ingenjör kan få vara med och bidra till detta. Detta och mycket mer får du höra i veckans avsnitt av Work at X. Lyssna på avsnittet med Preem, och alla andra avsnitt, här.

Fakta

Work at X är podden för alla ingenjörer och ingenjörsstudenter som letar efter den perfekta arbetsgivaren. I varje avsnitt möter programledaren och teknikjournalisten Elin Häggberg ett nytt företag som berättar om hur de står ut i konkurrensen om arbetskraften. Work at X produceras av contentbyrån Borg Owilli. Det här avsnittet görs i samarbete med Preem. Lyssna här.