ANNONS FRÅN NOVA 111

Nova Talent nylanserar lista på Sveriges topptalanger under 35

Nova 111 heter den evidensbaserade listan som ska lyfta Sveriges största talanger upp till 35 år. Olika jurys bestående av HR-direktörer, headhunter, branschprofiler och seniora näringslivsprofiler kommer att utse 111 stycken talangfulla människor inom 11 olika branscher. Syftet är att lyfta fram och sätta fokus på talanger som kan göra skillnad för framtiden inom sin bransch.

Publicerad Uppdaterad

- Det finns en mängd listor där man lyfter olika talanger i näringslivet. Men de listorna är ofta fokuserade på personer som redan har ett stort medialt genomslag. I Nova 111 exkluderar vi såklart inte dem som redan florerar i media men vi använder en evidensbaserad och beprövad metodik för att lyfta Sveriges största talanger, även de som är helt okända, säger Niklas Aubell, Nordenchef på Nova Talent.

Nova 111 kommer utgöras av 111 talanger, där 10 personer presenteras inom 11 branscher samt en totalvinnare. Det är inte första gången Nova Talent skapar en talanglista. De var tidiga inom området och släppte redan för över 20 år sedan listan Nova 100.

En evidensbaserad lista...

Vem som helst kan nominera någon till Nova 111 och du kan till och med nominera dig själv. När någon blivit nominerad startas en process som med hjälp av olika instanser kommer att gallra fram Sveriges mest talangfulla unga människor.

- Har du blivit nominerad måste du sedan ansöka om att komma med och där sätter processen igång. Du får svara på några kompetensbaserade intervjufrågor, genomföra ett problemlösningstest och ett personlighetstest. Alla kandidater betygsätts sedan efter ett antal olika variabler som till exempel driv, motivation och personlig mognad, berättar Niklas Aubell.

… och en välrenommerad jury

Nova Talents team, som jobbat med att identifiera och utvärdera talanger i decennier, gallrar sedan alla nomineringar och skapar en lista på 220 kandidater. Efter det tar en jury bestående av 30 seniora HR-direktörer headhunters och erfarna branschexperter vid som analyserar varje kandidat individuellt. Slutligen hamnar namnen framför en minst sagt välrenommerad jury.

- I det sista steget av utvärderingsprocessen har vi en grupp av väldigt seniora profiler inom näringslivet. Bland andra kommer Anders Borg, Gunilla Herlitz, Magnus Tegborg, Per Danielson och Lars-Henrik Friis Molin att vara med och kora en vinnare i varje kategori. Listan med de 111 namnen kommer att presenteras den 11 maj, men vinnarna i varje kategori och totalvinnaren tillkännages 27 maj under en digital prisceremoni, säger Niklas Aubell.

25 mars stänger nomineringen och fram tills dess vill Nova Talent uppmuntra dig att tänka till kring talangfulla människor som finns runt omkring dig.

- Vi vill att alla ska fundera på vilka personer de känner som besitter en unik förmåga att göra skillnad på ett positivt sätt. Vi vill lyfta personer som har stor potential framåt, avslutar Niklas Aubell.

Nova 111 kommer att utse unga talanger inom 11 olika branscher:

 • Tech
 • Healthcare & Life Sciences
 • Entrepreneurship
 • Retail, Sales & Marketing
 • Telecom & Media
 • Social Impact
 • Politics & Public Sector
 • Management Consulting
 • Engineering & Energy
 • Legal Services
 • Finance, Real Estate & Investment

Vill du nominera någon till Nova 111?

Annonsinformation:

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.