ANNONS FRÅN NACKA KOMMUN

Nackas framåtanda och drivkraft var tydlig redan från första mötet

Möt Jonas Jansson och Hampus Hermansson, en förrättningslantmätare och en bygglovshandläggare i Nacka kommun. Här delar de med sig om sina tankar om varför de jobbar i Nacka och hur de ser på kommunens nyfikna och ambitiösa stadsutveckling.

Publicerad Uppdaterad

– Jag fick erbjudandet om en tjänst på lantmäterimyndigheten i Nacka när jag fortfarande studerade. Det som främst fångade mitt intresse var kommunens ambitiösa planer att bygga stad runt den nya tunnelbanan som växer fram i kommunen. Nackas framåtanda och drivkraft var tydlig redan från första mötet, säger Jonas Jansson, förrättningslantmätare i Nacka.

Han fortsätter:

– En stor anledning till att jag trivs bra är kollegorna och den breda kompetens vi tillsammans besitter. Det och variationen med olika typer av ärenden som gör att jobbet blir kul. Att den ena stunden vara en opartisk myndighetsperson i lantmäteriförrättningar, där yrkanden prövas mot lagen och rättspraxis, och att i den andra stunden bidra med fastighetsrättsligt stöd i genomförandefrågor i stadsbyggnadsprojekt, är väldigt stimulerande.

I rollen som bygglovshandläggare har Hampus Hermansson mycket kontakt med Nackaborna för att ge bra och tillgänglig service, något som är viktigt för både honom och kommunen.

– Som bygglovshandläggare är jag är involverad i alla typer av projekt. Allt från stora detaljplaner, till mindre tillbyggnader på villor. Dessutom arbetar jag mycket med rådgivning där jag främst hjälper privatpersoner med deras byggprojekt, så att deras framtida bygglovsansökan går så smidigt som möjligt, säger Hampus Hermansson.

Hampus lägger till:

– Det roligaste är att få en inblick i hur stadsbyggnadsprocessen fungerar och ges möjlighet att påverka hur den byggda miljön kommer att se ut. Nacka är en lagom stor kommun som står inför en spännande utveckling. Det händer mycket, både med mindre projekt i de befintliga kvarteren och större i det som händer i anslutning till tunnelbaneprojektet.

En nyfiken och flexibel kommun som tror på människan

– För mig är det viktigt att strukturen i organisationen inte är hierarkisk. I Nacka finns det, om du vill, alla möjligheter att snabbt ta ordentligt ansvar och bli involverad i massa spännande projekt. Det finns ett stort förtroende från arbetsgivaren att man själv kan ta ansvar för sin arbetssituation och sina ärenden, säger Hampus Hermansson.

För Jonas Jansson är balansen mellan arbete och fritid viktig, han berättar:

– Att hitta balans mellan arbete och fritid innebär dels att kunna koppla bort jobbtankar på fritiden, dels att komma hem med bra energi. En skön rutin jag har är att avsluta arbetsdagen med ett träningspass i Nacka stadshus härliga gym. Då kommer jag hem ”nystartad” med ny positiv energi för kvällen. Nackas närhet till det mesta gör det väldigt lätt att hinna med aktiviteter efter arbetstid. Varför inte svänga förbi Nacka Golfklubb för en golfrunda i kvällssolen under sommarhalvåret? Eller ta några varv i Hammarbybacken på vägen hem?

Annosninformation

Nacka är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med ett fantastiskt läge. Med fokus på resultat och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Nacka befinner sig på en spännande utvecklingsresa och runt om i kommunen växer ännu mer hållbara och attraktiva livsmiljöer fram.

Blir du nyfiken på att veta mer? Här kan du läsa om hur det är att jobba i Nacka kommun.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se