ANNONS FRÅN TELE2 FÖRETAG

MiniFinder utvecklar framtidens GPS-Teknik med IoT från Tele2

I det moderna samhället existerar innovation och hållbarhet i symbios. Med sin digitala infrastruktur spelar Tele2 en nyckelroll för näringslivets hållbara omställning.

Publicerad Uppdaterad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Advertisement

Vi befinner oss mitt i en global omställning där samhällets verksamheter och företag söker nya lösningar och tankesätt. För att nå klimatmålen och forma en bättre morgondag krävs digital infrastruktur som främjar hållbar utveckling. En utveckling som inte minst kommer till uttryck genom stärkta kopplingar mellan innovation och hållbarhet inom såväl näringslivet som samhället i stort.

Tele2 ställer upp när samhället ställer om

Samtidigt som Tele2 ser hur omställningen utmanar företag och verksamheter möter de dagligen exempel på stark innovationskraft hos sina kunder. Två förutsättningar som tillsammans föder nya vägar framåt.

En digital infrastruktur med stabil uppkoppling och pålitligt nät är grundläggande när företag och verksamheter ser sig omkring efter nya sätt att arbeta och göra affärer på. Tele2 satsar därför på nära samarbeten där kunden integreras i processen mot att förverkliga visioner och praktiska lösningar. Ett arbetssätt som visat sig vara framgångsrikt för att möta specifika behov.

Genom att koppla upp sina teknologier, idéer och processer maximerar Tele2:s kunder inte bara affärsnytta, de stärker också sitt bidrag till samhället. Tekniken tillåter dem att skala upp och möta både samtida och framtida utmaningar.

MiniFinder skapar digitala och uppkopplade spårningslösningar

Små men kraftfulla — så kan de smarta spårningslösningarna utvecklade av Tele2:s kund MiniFinder beskrivas. Företaget som till en början ville optimera fordonsflottor kan idag titulera sig som verksamt inom fyra sektorer; säkerhet, flottstyrning, djur och e-hälsa. Det visade sig nämligen snabbt att lösningens hårdvara kan tillämpas på olika typer av enheter. En upptäckt som placerat kundernas behov och expertis i centrum.

— Kunderna är med och driver vår utveckling. De kan sina yrken bättre än vi, och därför kan de komma med konkreta förslag om vad de behöver. Vi står för tekniken, förklarar MiniFinders vd och grundare Dean Maros.

MiniFinders smarta GPS-sändare använder IoT-baserad positioneringsteknik för att erbjuda digitala och uppkopplade helhetslösningar. Sändarnas hårdvara kan integreras i kundernas egna programvarusystem och datan som samlas in kopplas upp till IoT molnet.

Säker uppkoppling — A och O för IoT

Samarbetet med Tele2 har varit starkt sedan starten. MiniFinder använder Tele2s mobilnät i kombination med SIM-hanteringssystemet 2CONTROL för att koppla upp och hantera sina enheter. Ett samarbete som tillåter MiniFinder att skapa effektiva, nytänkande och säkra produkter.

– Vi har haft en riktigt bra relation med Tele2 IoT sedan dag ett. Vi har inte ens tittat på andra leverantörer eftersom vi är så nöjda. Tele2 har hög servicegrad och är alltid nära kunden. Vi har ett bra samarbete och får den information vi behöver i tid. Och supporten är enastående. Vi löser de flesta problem snabbt och enkelt och blir aldrig besvikna. Dessutom har Tele2 samma entreprenörsanda som vi, säger Dean Maros och fortsätter:

– Vi testade IoT och insåg snabbt att det tog oss till en helt annan nivå. Och 2CONTROL är fantastiskt - du kan göra vad du vill, gå på djupet i frågor eller funktioner och enkelt se allt som pågår. Det är robust och lätt att navigera - men när du gräver djupt inser du hur stort systemet är och hur mycket du kan få ut av det.

Digital infrastruktur förverkligar hållbara visioner

Tele2 och MiniFinder har en sak gemensamt – de arbetar med siktet inställt på en hållbar framtid. MiniFinder är väl medvetna om verksamhetens miljöpåverkan och tar hänsyn till miljöfrågor vid utveckling av nya produkter.

– Ett av våra syften som företag är att bidra till att effektivisera olika branscher. En stor fordonsflotta kan exempelvis minska sina utsläpp genom att optimera körrutten, och genom att mäta arbetstiden kan man skapa bättre arbetsvillkor för chaufförerna. Våra produkter skapar trygghet och gör att kunden får en mer hållbar verksamhet.

I framtiden ska MiniFinder hjälpa till att skapa smarta städer där stadsinformation och stadslösningar samlas i ett enda stort system.

– Vi vill kunna slå på och av ljuset i en hel stad med vår hårdvara, mäta hur mycket elektricitet som används, övervaka väderstationer och så vidare. Vi vill samla all den smarta stadsinformationen i ett stort system och flytta smarta stadslösningar bort från silos till ekosystem. All data kommer att förenkla planering av infrastruktur, katastrofrespons, var man ska placera trafikljus... det finns så många tillämpningar för att hjälpa städer att fungera och erbjuda bättre service till både invånare och besökare, avslutar Dean Maros.

Stefan Trampus, Affärsområdeschef Tele2 Företag.

För en framtid där allt fler delar av våra samhällen optimeras och styrs med hjälp av digitala system spelar teknologi som främjar hållbar innovation en viktig roll.

— Digitala förutsättningar är en viktig del av den hållbara omställningen och där kan vi bidra med vår expertis. Vi vet hur viktig stabil uppkoppling, pålitligt nät och övrig digital infrastruktur är för att främja digitaliseringen, säger Stefan Trampus, Affärsområdeschef på Tele2 Företag.

Läs mer om hur Tele2 kan hjälpa er att ställa om för en hållbar framtid.