ANNONS FRÅN LEINE LINDE

Leine Linde – utvecklar teknik och människor

Helena Johansson har jobbat på Leine Linde i 10 år och Perla Munhoz i 2 år.
Helena Johansson har jobbat på Leine Linde i 10 år och Perla Munhoz i 2 år.
Varje år tillverkar och levererar Leine Linde över 5000 olika produktmodeller till kunder i Europa, Asien, Afrika, Nord- och Sydamerika.
Varje år tillverkar och levererar Leine Linde över 5000 olika produktmodeller till kunder i Europa, Asien, Afrika, Nord- och Sydamerika.
På Leine Linde sker produktutvecklingen i projekt som drivs över avdelningsgränserna.
På Leine Linde sker produktutvecklingen i projekt som drivs över avdelningsgränserna.
När det är kompetens och förmåga som räknas spelar det inte någon roll om du är kvinna i en mansdominerad bransch.
När det är kompetens och förmåga som räknas spelar det inte någon roll om du är kvinna i en mansdominerad bransch.

På Leine Linde är det kompetens och förmåga som räknas – inte vem du är, var du kommer ifrån eller vem du känner. Kanske är det därför kvinnliga ingenjörer lyckas extra bra här?

Publicerad Uppdaterad

Leine Linde utvecklar pulsgivare som används för att läsa ut rotationshastighet och positioner, men framställer även sensorer och systemelektronik för industriella applikationer. Företaget är kända för att tillverka produkter som fungerar tillförlitligt även i de mest krävande miljöer. Två av bolagets drygt 150 anställda i Strängnäs är Perla Munhoz och Helena Johansson. Perla Munhoz lockades av att arbeta på ett teknikdrivet företag som sätter värde på innovation och produktutveckling. Idag arbetar hon som produktchef på marknadsavdelningen på Leine Linde.

– Jag har provat på olika branscher men blev framförallt nyfiken på att arbeta med elektronik och fastnade för Leine Linde som företag. Jag trivs jättebra i min roll som produktchef – det händer saker hela tiden och jag gillar att arbeta från ax till limpa med våra produkter. I vanliga fall reser jag en hel del och gör kundbesök internationellt för att fånga upp det som är aktuellt på marknaden, vilket är en otrolig förmån, säger Perla Munhoz.

Utrymme för variation

Helena Johansson inledde sin karriär på Leine Linde som produktionstekniker men har idag tagit klivet vidare som produktionsledare.

– Jag trivs med variationen som min tjänst erbjuder. Jag arbetar strategiskt och proaktivt för att utveckla produktionen men har också personalansvar och arbetar med rekrytering. Jag ser till att allt flyter på helt enkelt, säger Helena Johansson.

Stimulerande arbete driver företaget framåt

De är båda överens om att bland det bästa med företaget är de stora utvecklingsmöjligheterna och att det finns goda möjligheter att få större ansvar.

– Arbetet är omväxlande och stimulerande. Jag lär mig saker hela tiden. Leine Linde är utvecklingsfokuserat och ser potential i både människor och i teknik. Det finns en god sammanhållning här, där vi utvecklas och strävar framåt tillsammans, säger Perla Munhoz.

Mansdominerad bransch skapar inga problem

Inom industrin finns en överrepresentation av män, men Helena Johansson anser att det är kompetensen som räknas på Leine Linde.

– Det finns kvinnor på alla avdelningar och överlag är det en bra mix av människor på hela företaget. Leine Linde värderar gemenskap, olikheter och mångfald, säger hon.

– Jag är ett livs levande exempel på det. Jag är kvinna, kommer från Brasilien och jobbar i en mansdominerad bransch. Men det har inte varit något problem alls. Här på Leine Linde har vi en sund företagskultur. Det är en bra arbetsplats där alla som kan bidra är välkomna, säger Perla Munhoz.

Annonsinformation:

Leine Linde är en marknadsledande tillverkare av pulsgivare, sensorer och systemelektronik för industriella applikationer. Produkterna används huvudsakligen för position- eller hastighetsåterkoppling. Förutom huvudkontoret i Strängnäs har Leine Linde flera dotterbolag i Europa, Asien och Sydamerika som tillsammans med utvalda distributörer och koncernbolag uppnår en global marknadstäckning. Vill du veta mer om Leine Linde? Besök hemsidan här för att läsa mer.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.