ANNONS FRÅN AHLSELL

Långsiktig hållbarhet i fokus när Ahlsell satsar på ny teknik inom elektrifiering

Roger Nilsson, marknadschef Ny teknik på Ahlsell.

Ahlsell har i snart 150 år gjort sina kunders vardag enklare. Idag är expertisen inom e-mobility, energilagring och solenergi en viktig del.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Ahlsell ger professionella användare tillgång till ett omfattande utbud av produkter och tjänster inom bland annat VA, VVS, verktyg och maskiner. Oavsett produktområde så är hållbarhet alltid en integrerad del av erbjudandet.

– Vi har specialistkompetens inom alla olika områden vi jobbar med och våra kunder kan alltid göra ett val inom den senaste teknologin. Till det adderar vi ett omfattande hållbarhetsarbete. Hela lösningen, med produkt, transport och logistik, ska uppfylla våra krav inom miljö och mänskliga rättigheter, säger Roger Nilsson, marknadschef Ny teknik på Ahlsell.

– Ahlsell är EcoVadis platinum-godkända, vilket innebär att vi är topp 1 procent av 75 000 liknande företag i vårt miljöarbete. Att vi numera vinner upphandlingar tack vare vårt miljöarbete känns bra av flera anledningar.

I framkant med teknikutveckling

Det är viktigt för Ahlsell att ligga i framkant med teknikutveckling. För att kunna vara med och bidra till elektrifieringen, en tryggare elförsörjning och ett stabilare elnät har man numera ett komplett erbjudande inom e-mobility, energilagring och produkter för solenergi.

– Det här är områden där vi utvecklas starkt tillsammans med våra leverantörer. Vi vill vara först med det senaste och kunna bidra till riktigt bra lösningar för våra kunder. Just nu arbetar vi en hel del med snabbladdare för tunga transporter med effekter upp till en megawatt, och inom solceller tittar vi bland annat på specifika montagesätt. Agrivoltaics, solelanläggningar anpassade för lantbruk, är ett exempel, säger Roger Nilsson.

Energilager är ett spännande område under stark utveckling och vi har flera leverantörer för frekvensbalansering och kapacitetsreglering. Ett spännande område som inte så många tittat på än är kinetiska lager: energilager utan batterier som lagrar kinetisk energi. Tekniken är intressant för tunga punktlaster under kort tid, som tankning av lastbilar eller kortare stabilisering av elnätet.

Höga krav på leverantörer

För att alla investeringar i ny teknik ska kännas trygga och säkra testar och väljer Ahlsell ut sina leverantörer med stor omsorg.

– Inom e-mobility, solceller och energilager har vi leverantörer både från Asien, Europa och Sverige som alla uppfyller våra högt ställda krav. Vi jobbar gärna med svenska leverantörer. När fler och fler av våra kunder vill säkerställa spårbarhet, logistik och pengaflöde i sina leveranskedjor ökar också efterfrågan på lokala leverantörer, säger Roger Nilsson.

Om Ahlsell

Som ledande distributör driver Ahlsell utvecklingen tillsammans med yrkesproffs som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, specialistkunskap och logistik i världsklass är det vårt jobb att göra proffsens vardag enklare.