ANNONS FRÅN UDDEHOLM

Här växer medarbetarna i takt med bolaget

På bild: Seshendra Karamchedu, ansvarig för produktutveckling (t.v.) & Karin Steneholm, Lean Specialist (t.h.). Foto: Andreas Reichenberg

Tack vare en lång erfarenhet, djupgående forskning och kontinuerlig utveckling av nya produkter är Uddeholms AB världsledande inom stålindustrin.

Publicerad Uppdaterad

- När jag besökte Uddeholm för första gången fick jag en rundvisning bland labben och blev jätteimponerad. Vi har nästan lika mycket utrustning som ett svenskt universitet, säger Seshendra Karamchedu, chef för produktutveckling på Uddeholms avdelning för Forskning och Utveckling.

Seshendra Karamchedu kommer ursprungligen från Indien och flyttade till Sverige 2008 i samband med studier vid Chalmers. I sin avhandling utforskade han området pulvermetallurgi, det vill säga den process som används vid tillverkning av komponenter från pulverstål. Han disputerade 2015 och började arbeta på Uddeholm 2016.
- Uddeholm ligger i absolut framkant i arbetet med pulverstål och satsar nu även på framställning av pulver för additiv tillverkning – därför var det ett naturligt steg för mig att söka mig till bolaget, säger Seshendra Karamchedu och tillägger:
- Vårt tvärfunktionella team utvecklar en idé, testar den och lanserar slutligen en produkt för marknaden. Men det handlar inte bara om att leverera slutprodukter

- Vi har också ett ansvar att motivera alla medarbetare att tänka innovativt.

Karin Steneholm är teknisk doktor och arbetar sedan 2002 på Uddeholm, först som processutveclare och sedan 2014 som Lean Specialist.
- Mitt fokusområde är kvalitet, och jag arbetar bland annat med utbytesförluster. Jag försöker se var i processen som förlusten sker och vilken metod jag kan använda för att eliminera den.

Uddeholm är ett lagom stort företag – Här blir du inte en kugge i det stora maskineriet. Resurser och valmöjligheter i karriären är goda, berättar Karin Steneholm:
- Du kan arbeta hos oss i Hagfors och samtidigt pröva dina vingar inom koncernen. Vårt huvudsäte ligger här, och vi har säljbolag världen över, säger hon och tillägger:
- Det är verkligen ett varierande jobb. Vi har spännande planer för framtida projekt vilket gör att det finns många nya utmaningar och möjligheter att växa. Alla medarbetare är stöttande, drivna och entusiastiska vilket jag tycker är jätteroligt.

På Uddeholm finns utrymme att tänka innovativt och Seshendra Karamachedu håller med Karin Steneholm om att arbetsplatsen både är rolig och kreativ:
- Stålindustrin kan ibland uppfattas som en konservativ bransch vilket Uddeholm motbevisar – här görs stora investeringar i både forskning och produktion. Tack vare en mångfald inom bolaget med olika kompetenser och bakgrunder höjer vi kreativiteten och kvaliteten tillsammans.

OM UDDEHOLM

Uddeholm är världens ledande tillverkare av verktygsstål för industriella verktyg. För oss är tekniken, kunskapen och produktutvecklingen viktig. Men det handlar också om viljan och modet, kraften och framåtandan. Det handlar om glöden inom oss – kärleken till stålet. Vi är i dag drygt 900 medarbetare men har alltid plats för nya talangfulla, engagerade och ambitiösa personer som vill vara en del av vårt team. Är du nyfiken?

Läs mer här