ANNONS FRÅN FLIR SYSTEMS AB

Här står hållbarhetstänket i centrum – på alla plan

Karl Rydqvist, ansvarig för utvecklingsavdelningen, R&D, inom affärsområdet Solutions på FLIR Systems.

Det är långt ifrån alla företag som siktar på att vara hållbara och faktiskt lyckas. Men FLIR Systems utvecklar och tillverkar kameror med funktioner som gör skillnad på riktigt i kampen för ett bättre och mer hållbart samhälle.

Publicerad Uppdaterad

Det globala företaget FLIR Systems designar, tillverkar och distribuerar teknologi för myndigheter, försvar, industri och till och med privatpersoner. De är världsledande inom högteknologiska värmekameror men har en diversifierad produktportfölj. Produkterna hjälper till att skydda och rädda liv och stärka allmänhetens säkerhet, samtidigt som de gör stor skillnad för miljön.

– Vi har ägnat mycket tid åt att ta fram en hållbarhetsrapport som visar hur våra produkter påverkar klimatet, och vi är riktigt stolta. Vårt segment optical gas imaging hjälper exempelvis oljeraffinaderier att minimera sina växthusgasutsläpp, säger Karl Rydqvist, ansvarig för utvecklingsavdelningen, R&D, inom affärsområdet Solutions på FLIR Systems.

Även företagets värmekameror för elinspektion gör en stor insats i arbetet med att förbättra miljön. När de används vid kraftledningsinspektioner kan de tidigt hitta fel och förhindra att elnät blir för varma och går sönder. På så vis minskar man både energiåtgången och risken för allvarliga olyckor.

Gör verklig skillnad

Att bidra till en mer energieffektiv och renare värld är däremot långt ifrån allt som FLIR Systems arbetar för. Deras produkter används också som viktiga verktyg i livsavgörande räddningsinsatser, avancerade sökinsatser och vid detektering av hot. Det gör att de anställda på FLIR Systems kommer till jobbet varje dag med känslan av att de gör skillnad på riktigt och skapar ett bättre samhälle. Dessutom får de arbeta i ett trivsamt arbetsklimat som präglas av samarbete, professionell tillväxt och möjligheter.

– Hos oss arbetar vi mycket med teambuilding och har roligt tillsammans. Samtidigt upplever jag att det är högt tempo, mycket eget ansvar och hög kompetens på företaget. Många har jobbat här länge vilket är ett starkt tecken på att FLIR Systems är en arbetsplats där man trivs extremt bra och får arbeta med riktigt roliga och viktiga uppgifter, säger Karl Rydqvist.

Ta reda på mer om hur du kan bli en del av de som gör skillnad på riktigt!

Möjlighet att växa

Karl Rydqvist har själv haft en lång och framgångsrik karriär inom företaget. För 21 år sedan började han som nyexaminerad ingenjör från Kungliga Tekniska högskolan på mekanikavdelningen inom företagets militära verksamhet. Därefter gick han över till produktledningen inom verksamheten Solutions som hanterar all industriell och kommersiell verksamhet.

– Inom Solutions fick jag förtroendet att ta fram segmentet Fire som tillverkar kameror till räddningstjänsten och ansvara för en serie premiumkameror. Därefter blev jag chef för avdelningen och för ett halvår sedan tog jag över som chef för research and development, R&D.

– Att växa inom FLIR Systems sker naturligt. Vi har frekventa medarbetarsamtal där vi får gå igenom våra mål, föreslå organisationsförbättringar och tala om vad vi är intresserade av att göra i framtiden. Det finns verkligen utrymme att uttrycka sina tankar och sin vilja. Därför går det inte en dag utan att man känner sig oerhört värderad och uppskattad, avslutar Karl Rydqvist.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på FLIR Systems? Läs mer här!

Annonsinformation

FLIR Systems är världsledande inom design, utveckling och tillverkning av värmekameror och IR-teknologi. FLIR Systems är ett globalt företag med kontor i många länder världen över. Det svenska kontoret ligger i Täby utanför Stockholm och här finns hela värdekedjan – från utveckling till tillverkning och distribution. Att arbeta på FLIR Systems innebär ett pågående lärande där de som arbetar hos oss utvecklar sin förståelse för hela processen från idé till färdig produkt, samt snabbt märker hur sitt arbete bidrar till helheten.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på FLIR Systems? Läs mer här!

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se