ANNONS FRÅN TURCK

Hållbar produktion med automatisering

Förändring genom automation kan öka hållbarheten i industrin och stärka konkurrenskraften.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Som en ledande tillverkare inom industriell automation är Turck specialister på effektiva lösningar inom fabriks- och processautomatisering. Turck, som har produktionsanläggningar i Tyskland, Schweiz, USA, Mexiko och Kina, ser digital automationsteknik som en viktig parameter för att möjliggöra ekonomiskt och ekologiskt hållbara lösningar inom industrin.

José Ramalho, vd på Turck AB.
José Ramalho, vd på Turck AB.

– Effektiv energihantering, effektiv produktion och transparenta leveranskedjor är avgörande för att implementera en framgångsrik och hållbar företagsstrategi, minska de långsiktiga kostnaderna och samtidigt stärka konkurrenskraften (1), berättar José Ramalho, vd på Turck.

Utmaningarna för ekonomisk och miljömässig hållbarhet inom industrin är många.

– Industrin behöver motverka effekterna av ökad energi- och resursförbrukning och implementera hållbara lösningar. Genom att förändra och optimera produktionen med automationskoncept kan effektiviteten förbättras både ur ett energiperspektiv och kostnadsperspektiv, säger José Ramalho.

Effektiv energihantering

Datadriven automatisering kan bidra till en hållbar minskning av energibehovet.

– Den billigaste och renaste energin är självklart den som aldrig konsumeraras. Intelligent styrning av energiflöden kan effektivisera energihanteringen. Till exempel kan utrustningarnas vilotider eller onödig belysning och uppvärmning av byggnader undvikas, förklarar José Ramalho.

Effektiv produktion

För en resursbesparande produktion krävs automatiserad kontroll av material och resurser.

– Datadrivna processer minskar helt klart resursförbrukningen. Genom automation möjliggörs en viktig chans till optimering av produktionen som ger företag en chans att uppnå deras hållbarhetsmål och minska produktionskostnader, säger José Ramalho.

Transparenta leveranskedjor

Datadriven spårbarhet i leveranskedjan är en viktig byggsten i hållbarhetsstrategi.

– Transparenta leveranskedjor är avgörande för att uppnå hållbarhetsmål inom industrin. Med spårningslösningar vet företag alltid var transporten befinner sig och undviker tomkörningar. Optimal användning av all tillgänglig kapacitet möjliggörs när effektiva automationssystem förenar hållbarhet, lönsamhet och effektivitet, berättar José Ramalho.

FN:s hållbarhetsmål är centrala i Turcks vision.

– När industrin undviker slöseri ökar sannolikheten till hållbar produktion och logistik. Som en global partner för fabriks-, process- och logistikautomation inom många industrier är det viktigt att vi bidrar till att öka chansen att industribolagen når hållbarhetsmålen för agenda 2030, säger José Ramalho.

Om Turck

Med cirka 5 000 anställda i över 30 dotterbolag är Turck en ledande tillverkare inom industriell automation. Med moderna produktionsanläggningar i Tyskland, Schweiz, USA, Mexiko och Kina erbjuder Turck effektiva lösningar för fabriks- och processautomation.

Läs mer: www.turck.se/sma/

Källa (1): https://www.globalamalen.se/