ANNONS FRÅN GEXCON

Gexcons avancerade säkerhetslösningar främjar hållbarhet genom process-säkerhet och riskhantering

När vi fortsätter att göra framsteg mot en mer hållbar framtid finns det fortfarande många utmaningar som måste hanteras.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Energiomställningen spelar en avgörande roll för att främja hållbarhet genom att hantera miljömässiga, sociala och ekonomiska utmaningar förknippade med traditionella energikällor.

Gexcon, en global ledare inom processäkerhet och riskhantering, specialiserar sig på att använda avancerad 3D-teknologi för spridnings-, explosions- och brandmodellering för att ge en mer realistisk representation av potentiella scenarier. Med över 40 års expertis inom processäkerhet hjälper Gexcon företag inom olika branscher att identifiera och minska riskerna på deras arbetsplatser, följa gällande lagstiftning, förbättra arbetsmiljösäkerheten samt att skydda miljön.

Genom att samarbeta med partners prioriterar Gexcon till hållbar tillväxt genom att delta i gemensamma bransch- och forskningsprojekt och fallstudier som fokuserar på förnybar energi, inklusive vätgas, biobränsle, massaproduktion och batteriutveckling. Genom att utnyttja modern CFD teknologi och robust kunskap inom processäkerhet strävar Gexcon efter att minska samhällets kollektiva klimatavtryck.

Ett av Gexcons fokusområden är attanvändningen av vätgas sker säkert. Vätgas är en energikälla som kommer att ersätta fossila bränslen. Som energibärare erbjuder vätgas ett mångsidigt och miljövänligt alternativ, särskilt när det framställs genom metoder som elektrolys drivet av förnybara källor, ofta kallat "grön vätgas". Denna process genererar inte bara vätgas utan spelar också en avgörande roll i minskningen av koldioxid (CO2), vilket är i linje med målen för att begränsa klimatförändringarna. Utöver sin roll som ett rent bränsle fungerar vätgas som en viktig komponent i energilagringen och underlättar energiomställningen inom industrin, vilket ger en hållbar lösning i sektorer som traditionellt är beroende av fossila bränslen. Vätgasens potential som ett nollutsläppsbränsle för tung trafik bidrar avsevärt till minskningen av växthusgaser, inklusive CO2.

– Gexcon består av tre affärsområden som inkluderar avancerade säkerhetsmjukvarulösningar, konsulttjänster samt brand- och explosionstester. Vår unika position inom området för processäkerhet och riskhantering innebär att vi kan erbjuda ett brett utbud av säkerhetslösningar för att stödja en säkrare energiomställning, berättar Jonny Danielsson, vd för Gexcon i Sverige.

FLACS-CFD-programvaran, ett 3D-modelleringsverktyg utvecklat av Gexcon, simulerar konsekvenserna från spill av farliga ämnen, explosioner och bränder. Detta verktyg underlättar trovärdiga riskanalyser genom att låta användare och myndigheter granska och utvärdera utfall baserade på verkliga scenarier och miljöer. Jonny Danielsson förklarar att vi behöver påskynda tillståndsprocessen i pågående energiomställning och FLACS-CFD-säkerhetssimulatorn kommer att bli verktyget som gör detta möjligt. Intressenter i FLACS-CFD kan proaktivt bedöma risker relaterade till användningen av alternativa bränslen, i linje med den globala energiomställningen bort från fossila bränslen.

Vill du veta mer om Gexcon? Klicka här!