ANNONSSAMARBETE MED ...

Fördomarna om Svenska kraftnät som inte stämmer

Har Svenska kraftnäts ingenjörer flyttat hemifrån än? Har de en inramad bild av Ebba Busch Thor poserande med en dammsugare på skrivbordet? Svaren får vi i ”Ingenjörsfördomar”.

Publicerad

Ingenjörer på en myndighet, rätt mossiga och fyrkantiga människor – eller? Visst är det lätt att ha fördomar om både arbetsplatser och yrkesgrupper, men hur är det egentligen? Det vill serien ”Ingenjörsfördomar” ta reda på. I Ingenjörsfördomar testar Sveriges främsta fördomsmakare, journalisten Emil Persson, sina fördomar om ingenjörer, på ingenjörer.

I det senaste avsnittet är det Anna Jäderström, enhetschef balansmarknad på Svenska kraftnät, som sitter i studiostolen mittemot Emil Persson. Hon får bland annat svara på om hennes ingenjörer fortfarande bor hemma.

– Nej, jag vill inte tro det. Jag tror nog många har flyttat hemifrån, i alla fall dem jag arbetar med, svarar Anna Jäderström med ett skratt.

Ska man tro Emil Persson så stör sig de rutinerade ingenjörerna på Svenska kraftnät på att eldrivna saker som elcyklar blivit så politiskt korrekt – en sprakande kraftstation i en skog ska det vara!

– Nej, där tror jag du är fel ute för de som arbetar med el tycker att allt ska gå på elektricitet. Så även de som arbetat väldigt länge och är inbitna elingenjörer tycker det är härligt med en massa mer prylar som går på el, säger Anna Jäderström i avsnittet.

Se hela avsnittet här

Samarbetsvilliga ingenjörer

Emil Persson tror inte bara att Svenska kraftnäts ingenjörer är introverta, utan även lite störigt självgoda med sina kunskaper. Brädspelet Besserwisser hade lika gärna kunnat heta Svenska kraftnäts-anställd.

– Jag förstår vad du är ute efter, men jag ser det lite tvärtom. Jag upplever ingenjörer som väldigt ödmjuka och nyfikna på vad andra kan, inte så benägna att framhäva att de själva kan det rätta svaret, säger Anna Jäderström.

I vintras rasade debatten om elbrist i Sverige. Bland annat poserade kd-ledaren Ebba Busch på bild med en dammsugare, en bild Emil Persson tror står på var och vartannat skrivbord på Svenska kraftnäts kontor. Det var en debatt som han tänker fick medarbetarna på Svenska kraftnät att må lite bra, att de fick känna sig sedda.

– Alla som arbetar på Svenska kraftnät tycker att det är väldigt viktigt att få vara med och bidra. Vi vet om att vårt uppdrag är viktigt men det är klart att det är spännande när det kommer ut och uppmärksammas i media att det är så kritiskt för samhället att det finns el, svarar Anna Jäderström i programmet.

Svenska kraftnäts avsnitt av Ingenjörsfördomar finns nu på Youtube och nya avsnitt släpps varje vecka. Se hela avsnittet med Anna Jäderström här.

Annonsinformation

Ingenjörsfördomar är webbserien som låter Sveriges största arbetsgivare för ingenjörer slå hål på – eller bekräfta – fördomarna om deras bransch och ingenjörerna som arbetar i den. Programledare är Emil Persson som bland annat driver den populära podcasten Fördomspodden. Ingenjörsfördomar produceras av contentbyrån Borg Owilli. Det här avsnittet är ett betalt samarbete med Svenska kraftnät.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se