ANNONS FRÅN PREVAS

Elektroniken driver den digitala revolutionen

Samverkan mellan produktägare och kompetensgivare blir allt viktigare, vi måste förstå varandra och tala samma språk. Utvecklare och tillverkare kan gemensamt bistå med både kunskap och utmaningar. Ett utomordentligt sätt att ytterligare vässa värdekedjan för ökad konkurrenskraft, säger Maria Månsson, director innovation & research på Prevas.

Publicerad Uppdaterad

Den dominerande trenden inom elektronikhårdvara är att allt blir mindre, billigare och bättre, vilket är en starkt drivande faktor i utvecklingen. Dessutom drar komponenterna allt mindre ström vilket breddar användningen till nya applikationer, de erbjuder helt nya förutsättningar. Det här är en snabb trend där vi vecka för vecka ser förändringen mot mindre och mer kompetenta komponenter. Det gäller inte bara kretsar utan även olika typer av sensorer.

Samtidigt utvecklas även helt nya metoder som kommer att revolutionera användningen av elektronik på sikt. Ett exempel är tryckt elektronik, kretsar och ledare som trycks direkt på papper eller annat material. Det innebär att det till en mycket låg kostnad går att erbjuda en mängd funktioner som inte tar någon plats alls.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här