ANNONS FRÅN BMW

BMW: Upplev elektrisk körglädje innan jul

Nu är tiden att skaffa en laddbar bil. Förutom de uppenbara skälen att välja grönt, har det blivit både enklare och billigare. Läs om BMW:s modeller som snart står leveransklara.

Publicerad Uppdaterad

”Du vet inte vad det är att ha roligt om du inte haft tråkigt”, sa Alfons Åbergs pappa till sin frustrerade son. Ett rätt träffande citat när man tänker på alla miljömedvetna svenskar som länge drömt om att gå över till en elbil. För länge har ju incitamenten att välja elbilar varit rätt låga.

Men nu har faktiskt äntligen hänt något. Allt fler undersökningar pekar åt samma håll; Elbilar har i många fall blivit billigare att äga än bensin- och dieselbilar. Ett efterlängtat besked för många svenskar.

De nya laddbilarna är riktigt smarta

När det kommer till BMW, har de nya laddhybriderna och elbilarna nu gjorts ännu smartare. Ett tydligt exempel är uppvärmningen. Den elektriska uppvärmningen har längre styrt bilens räckvidd. Detta har BMW hittat en smart lösning för.

Genom ett innovativt värmepumpssystem kan energin i omgivningsluften användas vid uppvärmningen, istället för att gå till spillo. Resultatet blir att du kan köra längre vid varje resa.

Det som BMW även tagit på stort allvar när de utvecklat sina laddbara bilar är förarens kontroll över och inför sina resor. Detta har man gjort tillgängligt via en integrerad app, BMW Connected, som erbjuder många efterlängtade funktioner.

Kontroll av kupévärmen exempelvis. Via appen kan du se aktuell temperatur och styra den utifrån bästa möjliga alternativ. Du behöver alltså inte tänka på att temperatursvängningar ska krångla till det för dig. Och det är bara en av alla saker du kan styra via appen. Smart navigation och total kontroll på räckvidd är ett annat lysande exempel på hur en elbil från BMW gör ditt liv lite enklare.

Äntligen lätt att göra rätt

En viktig del av detta är det nya skattesystemet för bilar: Bonus Malus. Detta går i korta drag ut på att de miljövänligare bilarna premieras, medan de motsatta beskattas. Något som får stor betydelse för månadskostnaden vid leasing av en nyinköpt bonusberättigad bil.

Vad som ytterligare gör det både enklare och mer ekonomiskt att köpa laddbil är Naturvårdsverkets så kallade Ladda hemma-stöd. Bidraget innebär att privatpersoner kan få så mycket som hälften av kostnaden för installation och utrustning finansierad.

Företag kan också få en stor del av sina investeringar för elbilar finansierade, då via något som heter Klimatklivet. Även det ansvarar Naturvårdsverket för.

I kombination med låga förmånsvärden gör allt detta att elbilen även ökar i attraktionskraft som tjänstebil.

Läs mer om elbilarna som snart står leveransklara:

BMW har bilar som är leveransklara innan jul, läs mer här!

BMW 530e laddhybrid – körglädje med komfort och prestanda

BMW 225xe – den nya stadsbilen

BMW i3 – mer ett miljöfenomen än bil