ANNONS FRÅN EPSON

Bläckstråleskrivaren tar revansch

Med en bläckstråleskrivare slipper du hantera berg av tonerkassetter, får en lägre elräkning och gör en insats för miljön. Men trots det kör många organisationer vidare på sina gamla laserskrivare.

Publicerad Uppdaterad

Den moderna bläckstråletekniken ger lägre TCO (Total Cost of Ownership), är bättre för miljön och kräver mindre underhåll för att fortsätta fungera över tid. Det är en klassisk win-win, för alla parter. Men även om många företag fått upp ögonen för det här och tagit steget, så tycker vi att utvecklingen går märkligt långsamt.

Vad beror det på?

I många organisationer ser det ut ungefär såhär: IT-avdelningen står för inköpet av skrivaren. Men för en IT-chef är det antagligen roligare att lägga tid, tankeverksamhet och resurser på att bygga upp en tillförlitlig infrastruktur, gå över till containers, lägga om verksamheten till DevOps eller bygga nya appar som kan utveckla kärnaffären. För det är få, utom skrivartillverkare, som tycker att det är kul och stimulerande att tänka på skrivare.

När ett verksamhetsområde inte prioriteras är det förstås lätt att bara köra vidare i invanda fotspår och inte reflektera över om det är det smartaste valet.

Avsaknaden av eftertanke blir ännu mer påtaglig eftersom det sällan är IT-avdelningen som blir stående med den logistiska huvudvärk som fel skrivarbeslut leder till. Om man inte tecknat upp sig för ett dyrt serviceavtal hos sin leverantör så faller det i regel på någon med kontorsansvar att hantera inköp av toner, lagerhållning, eller se till att avfall tas om hand på rätt sätt.

Och själva totalkostnaden? Den är det bara ekonomiavdelningen som ser. Och de har ofta större kostnadsposter att fokusera på, mer tydliga bekymmer att hantera. Dessutom kan de bara jämföra den nya laserskrivaren med den gamla laserskrivaren. De har kanske en helhetsbild av verksamhetens ekonomi, men de ser knappast alla delar av kostnadsposten för utskrifter.

Det är många kockar som är involverade, men alla har bara ansvar för varsin ingrediens och ingen har överblick över hela soppan.

Genom att byta ut laserskrivare mot en av Epsons moderna bläckstråleskrivare med RIPS-lösningen (Replaceable Ink Pack System, som levereras med tillräckligt mycket bläck för 86 000 A4-utskrifter i svart/vitt och 84 000 färgutskrifter) så kan man inte bara minimera underhållsbehovet, utan blir också av med upp till 99 procent av det avfallsberg som en laserskrivare genererar och får en skrivare som slukar så mycket som 96 procent mindre energi.

Faktum är att om alla företag i Europa skulle ta steget över till bläckstråleskrivare här och nu så skulle energivinsterna räcka till att driva fler än en halv miljon hushåll.

Det finns mycket att vinna på att ta steget, och inte mycket att förlora. Och, för att driva kockanalogin till sin spets - det räcker med att en av de inblandade bestämmer sig för att smaka på soppan för att få till en förändring.

LÄS MER OM EPSONS BLÄCKSTRÅLESKRIVARE HÄR