TV4:s motdrag i tv-bråk – stoppar Tele2-reklam

Nu slår TV4 tillbaka genom att stoppa all reklam från Com Hems ägare Tele2.

Natten mot onsdag släcktes TV4:s och C Mores sändningar för Com Hems 1,6 miljoner kunder. Som ett motdrag i tv-kriget har TV4 beslutat att stoppa all reklam från Tele2.

TV4:s presschef Charlie Forsberg avböjer att ge en intervju, men bekräftar beslutet i ett sms till TT.

"De är en av många annonsörer som drabbas av Com Hems beslut att släcka ner TV4. Då Tele2/Com Hem inte längre sänder TV4:s linjära kanaler försvinner stora delar av vårt annonsutrymme. Därför måste vi göra allt vi kan för att andra annonsörer ska drabbas i så begränsad utsträckning som möjligt", skriver han.

Parterna möttes på tisdagskvällen för att hitta en lösning i sista stund, men förgäves. Vid 22.30 tiden på onsdagskvällen hade de fortfarande inte kommit överens, enligt uppgifter från TV4:s och Tele2:s presstjänster.

Nedsläckningen får konsekvenser för annonsörerna som investerat i reklamutrymme över julhelgerna. Men hur kostsamt det är vill inte TV4 eller C More kommentera.

Avfärdade erbjudande

Tele2 uppger att det har velat förhandla om nya rättigheter med Telia och TV4 i ett halvår, och att ett avtal krävs för att bolaget ska kunna digitalisera 1,6 miljoner hushåll under det kommande året.

Com Hem har erbjudits att sända kanalerna fritt, utan avtal, en månad till, men avfärdat erbjudandet.

TV4 uppger i sin tur att Com Hem under lång tid har krävt att få mer utan att betala mer.

– Vi har klara problem med att förstå logiken i att kräva nya rättigheter utan att vilja betala för dem, sade TV4:s vd Casten Almqvist på tisdagen.

Beredda att betala

Men det avvisar Tele2:s vd Anders Nilsson.

– Det har aldrig varit en fråga om pris, vi har inte ens fått ett erbjudande att diskutera. Det vi fastnar på är att Telia inte vill sälja de rättigheter vi behöver för att digitalisera och för att ge våra kunder tillgång till TV4 oavsett tv, mobil eller surfplatta.

Tele2 är berett att betala marknadspris och betalar redan andra kanalbolag för dessa rättigheter, tillägger han.

Com Hem ersätter tills vidare kanalerna med ett annat utbud. TV4 ersätts med National Geographic, Sjuan med Paramount Network och TV12 med History Channel.

Utöver det får kunder hos Com Hem och Boxer, som har mobiltelefoni från Tele2, Comviq eller Com Hem, obegränsad mobildata från och med onsdag. Bredbandskunder som är uppkopplade till FiberKoax via Com Hem får snabbare uppkoppling i hemmet.

Comhem bjuder in till nytt möte

Tele2:s vd Anders Nilsson har bjudit in Telias tillförordnade vd Christian Luiga och TV4:s vd Casten Almqvist till mötet som föreslås äga rum vid klockan 14 på torsdagen, uppger Comhem.

Boel Holm/TT

Erik Paulsson Rönnbäck/TT

Mer om: Tele2 Com Hem

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer