Träffa Ny Teknik i Almedalen

2016-07-03 08:00  

Under en vecka i juli flyttar landets makthavare till Almedalen. Då finns Ny Teknik på plats och skapar en arena där Teknik-Sverige möts.

Med innovationer och teknik skapar ingenjörer jobb och tillväxt åt landet.

– Det är en självklarhet för oss på Ny Teknik och för våra läsare. Men i Almedalen har vi chansen att prata med fler om hur viktig roll tekniken har i samhället, säger Ny Tekniks chefredaktör Susanna Baltscheffsky.

Stina Lilja

– Det är verkligen roligt att så många företag och organisationer vill arrangera seminarier tillsammans med oss, säger Susanna Baltscheffsky.

Bland dessa finns Patent- och registreringsverket, PRV, vars tre seminarier faller in under rubrikorden innovation, företagande och förfalskning.

– Ny Teknik är bland våra mest relevanta medier. Våra kundgrupper läser Ny Teknik, säger Stina Lilja, pressansvarig på PRV.

PRV har fått ett utökat regeringsuppdrag och ska öka kunskapen om immaterialrätt, immateriella tillgångar, innovation och ekonomisk tillväxt.

Ett av seminarierna handlar om hur de kvinnliga innovatörerna ska kunna bli fler.

– Bland inkomna patentansökningar till PRV kommer endast 6–7 procent från kvinnor. Det är häpnadsväckande få och vi måste arbeta för att få till en förändring, säger Stina Lilja.

Lotta Ljungqvist

– Det är ett brett anslag eftersom det är riktat mot en bred publik i Almedalen, säger projektledaren Lotta Ljungqvist. Våra seminarier är i linje med vår tvååriga satsning på idélandet Sverige där vi pratar om innovationernas betydelse för att skapa tillväxt och jobb.

Ny Teknik är också en partner bakom Framtidspriset som delas ut på måndagen i Almedalen. Priset ska stimulera unga människors intresse för att lösa framtidens utmaningar.

– Priset går till en eller flera personer som ligger bakom en någon innovation som har stor betydelse för samhället och skapar miljömässigt hållbara lösningar, berättar Susanna Baltscheffsky, chefredaktör för Ny Teknik som delar ut priset tillsammans med Naturskyddsföreningen, Energiföretagen, Swedbank och Teknikföretagen.

 

Hela Ny Tekniks program i Almedalen

Måndag 4 juli

09.40–10.40 GU Ventures: Från bidrag till börsnotering – har vi rätt kapitaliseringsförutsättningar för start-ups i Sverige?

13.00–16.00 Sveriges Ingenjörer: Tre seminarier om kompetensen och kapitalet, om pengarnas betydelse för innovationsskapandet.

Tisdag 5 juli

08.00–09.00 PRV: Kvinnliga innovatörer, hur kan de bli fler?

09.15–10.15 PRV: Söker du framgång? Leta bland dina dolda tillgångar.

10.30–11.40 PRV: Piratkopiering i digitala miljöer.

13.00–14.00 Region Östergötland: Digital patologi – en väg till jämlik cancervård?

14.30–15.30 Kraftkvinnorna: När når energirevolutionen branschrepresentationen?

Onsdag 6 juli

08.30–09.30 Adven: Geoenergi, ett verktyg för miljöcertifiering av fastigheter?

10.00–11.00 Womentor: En jämställd it-och telekombransch – från vision till verklighet.

Plats: O’Learys, Strandgatan 13.

Fredrik Karlsson

Mer om: Almedalen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer