Ikea stänger alla butiker i Kina

2020-01-30 09:28  
Ikea stänger tillfälligt alla sina butiker i Kina. Arkivbild. Foto: AP/TT

Den svenska möbeljätten Ikea stänger tillfälligt alla sina butiker i Kina, till följd av virusutbrottet i landet.

Fler än 1 700 nya fall av Wuhanviruset har registrerats i Kina det senaste dygnet, vilket gör att totala antalet bekräftade fall är 7 711. Fortfarande är Hubeiprovinsen, där utbrottet startade i staden Wuhan, värst drabbad. Där har drygt 1 000 av de nya fallen registrerats, och 37 av 38 nya dödsfall som registrerats sedan onsdagen.

De nya dödsfallen är den hittills högsta siffran för ett enskilt dygn, och innebär att det officiella dödstalet är uppe i minst 170.

Antalet fall av smittade befaras fortsätta att stiga de närmaste dagarna, då 12 167 personer misstänks vara smittade.

Ikea meddelar att man stänger sina 30 butiker i Kina temporärt. Beskedet kommer bara dagen efter ett besked från möbeljätten om att hälften av butikerna skulle stänga, och att öppettiderna skulle begränsas.

Läs mer: Det här vet vi om det nya coronaviruset

Totalt 15 länder har konstaterat fall av coronaviruset, enligt WHO, där Finland och Förenade Arabemiraten är de senaste länderna att rapportera sina första fall.

Tre japaner som flögs hem från Wuhan på onsdagen, i ett flygplan som landets regering chartrade, har testats positivt för coronaviruset, enligt NHK.

Två av de tre har inte uppvisat några symtom.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer