Man publicerade kvinnors gynuppgifter på Instagram

2019-02-22 08:33  
Foto: TT

En man som varit anställd på en vårdinrättning i Region Skånes regi misstänks för att ha tagit fram uppgifter från 63 kvinnors gynjournaler och lagt ut känsliga uppgifter på Instagram, rapporter Aftonbladet.

Mannen greps den 29 januari och omhäktades på torsdagen misstänkt för bland annat grovt dataintrång, grovt olaga integritetsintrång och brott mot tystnadsplikten.

Under fyra dagar i början av januari misstänks mannen ha sökt på 63 kvinnliga patienter och tittat i deras journaler på gynekologimottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Mannen, som är sjuksköterska, lade sedan ut känsligt material från journalerna på Instagram.

Enligt Aftonbladets källor ska det i flera fall finnas släktband mellan mannen och de drabbade kvinnorna.

Läs mer: Här är allt vi vet om 1177-skandalen

– Personerna han har slagit på har haft en gemensam nämnare, säger åklagare Lisa Åberg, som inte vill gå in på mannens motiv, till Aftonbladet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt