Nu startar testerna – Gripen E levererad till försvaret

2019-12-20 19:30  

En milstolpe i svensk flyghistoria, kallade försvarsminister Peter Hultqvist fredagens händelse i Linköping. Gripen E går nu in i det gemensamma testprogrammet.

(Artikeln är uppdaterad)

Hos Saab i Linköping fanns på fredagen nyckelpersoner inom det svenska försvaret för att markera en symboliskt viktig händelse för det nya stridsflygplanet Gripen E.

Projektet går nu in i det gemensamma program för validering och verifiering som tillverkaren Saab, Flygvapnet och Försvarets Materielverk (FMV) genomför. Syftet är att säkerställa att planet och dess taktiska förmågor fungerar som de ska.

Gripen E flög för första gången 2017 och hittills har tre testplan (39-8, 39-9- och 39-10) varit luftburna. Det finns även en ett demonstrationsplan som beställdes redan 2007 och i dag kallas 39-7.

Gripen E 6002. Foto: Stefan Jerrevång

Första serieproducerade Gripen E med nya cockpiten

Det plan som på fredagen visades upp, och som flög för första gången i november, är det första serieproducerade planet med samma typ av cockpit som ska sitta i de sammanlagt 60 Gripen E som Sverige har beställt. Planet har fått individbeteckningen 6002.

– Gripen E betyder otroligt mycket. Det kommer att utgöra ryggraden i det svenska luftförsvaret de kommande 30 åren. Vi har pratat om en osäker, snabbt utvecklande och komplex hotbild som vi måste möta, sa den nytillträdde flygvapenchefen Carl-Johan Edström.

Läs mer: Källa: Finland lutar åt att köpa Gripen

Han förklarade varför Gripen E ska sträva efter taktisk snarare än numerär överlägsenhet, och listade fyra punkter som stöd för den ”taktiska överlägsenheten”:

Omvärldsuppfattningen med hjälp av sensorer och det tillhörande beslutsstödet.

Den offensiva och defensiva telekrigsförmågan (som brukar benämnas för elektronisk krigföring och bland annat består av förmågan att störa ut motståndarens radar).

Datalänken som gör att stridsledning och flygplan har åtkomst till varandras information och som gör det möjligt för ett plan att detektera fienden och ett annat att avfyra ett vapen baserat på informationen från det första planet. (Datalänk har funnits på Gripen länge men har förbättrats i den nya versionen).

Som fjärde punkt nämnde han hur Gripen E passar in i Sveriges så kallade spridda placeringskoncept med flygflottiljer utplacerade över landet. Gripen E har bland annat fått längre räckvidd och mer motorkraft jämfört med föregångaren Gripen C.

– De fyra delarna ger oss den taktiska överlägsenheten att möta morgondagens hotbild, säger Carl-Johan Edström.

Försvarsminister Peter Hultqvist lovordade planet. Foto: Stefan Jerrevång

Försvarsministern: ”Start säkerhetspolitisk signal”

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) kallade fredagens händelse för en milstolpe, inte bara för Försvarsmaktens utveckling utan även för svensk flyghistoria. Att ett så litet land som Sverige kan genomdriva ett så här stort projekt sänder en stark säkerhetspolitisk signal, menade han.

– Det vittnar om att vi förstår allvaret i vårt närområde och vår omvärld, men också att vi har kompetensen i Sverige att bygga vårt eget stridsflyg. Det är något jag vet är respekterat i andra länder, säger Peter Hultqvist.

Läs mer: Gripen E sätter nytt rekord och flyger i 9g

Att Gripen E nu testas gemensamt av FMV, Flygvapnet och Saab innebär en skillnad gentemot den förra generationen C/D (C är den enkelsitsiga varianten, D den dubbelsitsiga).

Enligt Göran Mårtensson, generaldirektör på FMV, är metoden tidsbesparande jämfört med att var och en genomför testerna för sig.

Gripen E 6002. Foto: Stefan Jerrevång

Tester i Linköping och i Vidsel

Testerna kommer att genomföras på flera platser i landet, bland annat hos Saab i Linköping men även på FMV:s anläggning i Vidsele i Norrbotten.

Gripen E har redan genomgått omfattande simulering. Saab har dessutom utfört flygprover sedan 2017. Men det går inte utesluta att de nu inledda testerna kommer att kräva ytterligare justeringar, påpekar Göran Mårtensson.

– Men det har gått bra så här långt med Gripen Erik, säger han och syftar på de flygprov som har genomförts sedan en månad tillbaka.

Tanken var att deltagarna vid den officiella överlämningen av det första serieproducerade Gripen E-planet till testprogrammet skulle få bevittna en flyguppvisning av tre plan i formation. Men det grådisiga decembervädret innebar att showen ställdes in.

De första planen ska levereras av FMV till Flygvapnet under 2021. De totalt 60 Gripen E ska vara slutlevererade 2026.

Gripen E och F

Nya Gripen finns som en- och tvåsitsig

Gripen E är den nya enkelsitsiga versionen av Gripen, F är den dubbelsitsiga. Avvikande siffror för F inom parentes.

Typ: Enkelmotorigt enhetsflygplan som lämpar sig för jakt, attack och spaning.

Längd: 15,2 meter (15,9)

Bredd: 8,6 meter

Max dragkraft motor: 98 kN

Toppfart: Mach 2.

Sverige har beställt 60 Gripen E. Brasilien har beställt 36 Gripen-plan, varav 28 Gripen E och 8 Gripen F.

Johan Kristensson

Mer om: Saab Saab Gripen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt