Premium

Nu är Sveriges första ”vegetariska” proteinfabrik är igång

Efterfrågan på ”vegoprotein” växer med tvåsiffriga procenttal, och den svenska livsmedelsindustrin har guldläge att öka produktionen. Nu har Sveriges första proteinfabrik för vegetariska produkter startat.

Publicerad

Nyligen invigdes Sveriges första kommersiella proteinfabrik, som ligger i Bjuv och drivs av det nystartade livsmedelsföretaget Gropro.

Ur svenskodlade ärtor och andra baljväxter utvinner fabriken ett proteinkoncentrat, som ska ersätta importerad soja i produkter som vegetarisk korv och vegoburgare.  

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här