Xiaomi 12S Ultra har en gigantisk kamerasensor

2022-07-05 13:24  

Med ett samarbete med Leica och en kamerasensor på en tum lovar Xiaomis nya flaggskepp en gedigen fotoupplevelse.

Kinesiska Xiaomi har presenterat en trio nya mobiler i 12S-serien, de första som släpps efter det nya samarbetet med kameratillverkaren Leica.

Flaggskeppet är Xiaomi 12S Ultra som bygger på Qualcomms systemkrets Snapdragon 8+ Gen 1 och har en imponerande kamerasensor. Det är en 50-megapixel Sony IMX989-sensor på hela 1 tum, skriver Engadget.

Den massiva sensorn har utvecklats gemensamt av ingenjörer på Sony och Xiaomi, och mobiltillverkaren har varit med och finansierat kostnaden. Men sensorn är inte exklusiv för Xiaomi, utan kommer att säljas till andra tillverkare längre fram.

Foto: Xiaomi

Läs mer: Test: Hajpade elmopeder – så klarar de vardagspendlingen

Enorm kameramodul

Kameramodulen, med en bokstavlig guldkant och en stor Leica-logga, ser både spektakulär och opraktisk ut, en rejäl fyrkant på mobilens baksida som rymmer en objektivliknande cirkel där de tre bakre kamerorna är placerade.

Den ovan nämnda huvudkameran (23 mm, f/1.9) får sällskap av en 48 MP ultravidvinkel (13 mm, f/2.2) och ett 48 MP teleobjektiv (120 mm, f/4.1).

Telefonen har i övrigt ett batteri på 4 860 mAh med stöd för snabbladdning upp till 67 W, en 6,73-tums amoled-skärm från Samsung och upp till 12 GB arbetsminne och 512 GB lagring.

Foto: Xiaomi

Läs mer: Test: Galaxy Tab S8 Ultra – ”Som en gigantisk mobil”

Oklart när den kommer till Sverige

De två andra modellerna i serien är 12S Pro, som har samma stora display men ett enklare kamerasystem, medan instegsmodellen 12S är något mindre att hålla i handen med sin 6,28-tumsskärm.

Telefonerna släpps i Kina den 6 juli, men när de lanseras i Sverige är ännu oklart. Toppmodellen med 1-tumssensor och 512 GB lagring kostar runt 7 000 yuan, vilket motsvarar ungefär 10 800 kronor.

Simon Campanello

Mer om: Xiaomi mobil

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer