Populärteknik

Silver håller mjölken färsk

Silverpartiklarna som tar dör på bakerierna är inbäddade i mjölkflaskorna av plast. Foto: Agrindus

Med silverpartiklar inbäddade i plastflaskor kan mjölkens hållbarhetstid fördubblas.

Publicerad

Det brasilianska företaget Agrindus har utvecklat en teknik där hållbarheten för pastöriserad mjölk kan ökas från sju till 15 dagar, skriver brittiska Packaging News.

De nya mjölkförpackningarna har börjat säljas i Brasilien och nu planerar företaget en marknadsintroduktion i Europa och USA.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här