Pentagon jagade ufon för miljoner

2017-12-18 17:46  
Den här arkivbilden visar ett föremål som syntes över Campeche år 2004 och filmades av en pilot i mexikanska flygvapnet. Det visade sig senare vara ett fenomen orsakat av gasbildning i atmosfären. Foto: AP Photo / TT

USA:s försvarsdepartement har de senaste åren satsat miljontals dollar på att undersöka rapporter om oidentifierade flygande föremål, ufon.

Det medger försvarsdepartementet för första gången, skriver New York Times och Politico.

Programmet vid försvarshögkvarteret Pentagon startades 2007 på initiativ av den demokratiske senatorn Harry Reid. Det blev nedlagt 2012, men de som arbetade med det ska ha fortsatt att undersöka rapporter samtidigt som de utförde sina vanliga arbetsuppgifter.

Harry Reid, som lämnade kongressen tidigare i år, säger att han är stolt över programmet.

– Jag tycker att det är en av de bra sakerna jag har gjort under min tjänst i kongressen. Jag har gjort något som ingen gjort tidigare, säger han till New York Times.

En teori om de flygande föremålen var att det kunde röra sig om en utländsk makt, kanske Kina eller Ryssland, som utvecklat en teknik som skulle kunna hota USA, säger en tidigare medarbetare i kongressen till Politico.

Mer om: Pentagon Ufo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer