Oneplus nya budgetmobil kostar under 2 000 kronor

2020-10-27 10:18  

Uppstickaren lanserar sin billigaste mobil hittills Nord N100. Dessutom en ny 5g-telefon som också den har ett blygsamt pris.

Det har bara gått ett par veckor sedan Oneplus visade upp höstens flaggskepp 8T - och nu är företaget på det igen. Igår breddades sortimentet med två nya budgettelefoner, Nord N100 och Nord N10 5g.

Billiga flaggskepp var länge Oneplus signum, men de senaste åren har priserna stigit ganska markant. Därför lanserades Nord-serien i somras, tanken var att återgå till den välbeprövade metoden med mycket ”bang for the buck” – och båda de nya mobilerna blir ännu billigare än föregångaren.

Allra lägst pris får N100 som bara kostar 1 999 kronor och därmed blir Oneplus billigaste telefon hittills. Det syns förstås på specifikationerna. Systemkretsen är en Snapdragon 460 och lagringen blott på 64 GB. Den har en kameratrio bestående av en 13 MP huvudkamera och två specialobjektiv – en makrolins och ett för att ge bokeheffekt vid porträttfoto.

Å andra sidan har den ett ganska rejält tilltaget batteri på 5 000 mAh och en lcd-skärm på fullgoda 6,52 tum. Dessutom har den ett hörlursuttag.

Läs mer: Ett halvår utan Google – så är det att använda en Huawei-telefon

Ny 5g-telefon

Nord N10 5g är både biffigare i prestandan och har, som namnet antyder, 5g-stöd. Priset ligger på 3 499 kronor och för det får man ett Snapdragon 690-chip, en lcd-skärm med 90 Hz i uppdateringsfrekvens och 128 GB lagring.

Mobilen har ett fyrkamerasystem med ett huvudobjektiv på 64 MP, en ultravidvinkel som kan fånga 119 grader och två specialobjektiv för makro- och monokromt foto. Den har ett batteri på 4 300 mAh och precis som N100 ett hörlursjack.

Till skillnad från Oneplus senaste flaggskepp kommer de nya bugettelefonerna inte med senaste Android 11 vid lansering. Det är Android 10 och en uppgradering så småningom som gäller. Telefonerna börjar säljas den 10 november.

Simon Campanello

Mer om: Oneplus 5g

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer