Nya Nintendo Switch är inte konsolen alla hoppats på

2021-07-06 17:19  
Nintendo Switch (Oled model). Foto: Nintendo

Det är knappast en uppföljare, utan mer av en uppgradering. Den kallas Nintendo Switch (Oled model) och släpps i oktober.

Av det spännande namnet på modellen går det att utläsa att nya Switch har en oledskärm, till skillnad från sin föregångare, som fick stå ut med lcd.

Upplösningen är densamma som tidigare, 1280x720p, men skärmen är 7 tum, upp 0,8 tum jämfört med den ursprungliga Nintendo Switch-konsolen.

Det hade spekulerats i att spelen till Nintendo Switch (Oled model) skulle kunna köras i 4k när konsolen är dockad och kopplad till en tv, samt att den skulle utrustas med ett nytt Tegra-chip. Av den information Nintendo nu gått ut med att döma så verkar det inte stämma. Det har fått många fans att reagera med besvikelse.

Konsolen, som marknadsförs i ett nytt, vitt, utförande är storleksmässigt nästan identisk med gamla Nintendo Switch. Den är drygt 20 gram tyngre. Batteritiden sägs vara ungefär den samma, mellan 4,5-9 timmar, beroende på hur den används.

Läs mer: Test: Korta lyckorus när man streamar Xbox-spel på Iphone

Den har en riktigt välkommen nyhet: ett jämfört med förlagan till synes användbart stöd vars lutning dessutom kan justeras. Original-Switch hade bara en liten utfällbar flik som gjorde att konsolen drattade omkull vid minsta beröring.

Nintendo Switch (Oled model) sägs också ha bättre ljudåtergivning och den nya dockningsstationen har begåvats med en lan-port. Lagringsutrymmet har utökats till 64 GB, vilket fortfarande är i absolut klenaste laget.

Konsolen släpps 8 oktober, samma dag som spelet Metroid: Dread, och har fått en prislapp på 350 dollar.

Ser ut att ha ett bättre stöd. Foto: Nintendo.

Lan-port på nya dockningsstationen. Foto: Nintendo

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer