Ny Raspberry Pi ska göra livet lättare för hemmafixare

2018-01-16 09:46  
Raspberry Pi Zero WH Foto: Pimoroni

Minstingen Raspberry Pi Zero släpps i ny version för alla som gillar hemautomatisering men hatar att löda.

Enkortsdatorn Raspberry Pi började som en billig enhet för barn att lära sig programmera på. I dag är det kanske mest omhuldad av den som vill bygga smarta prylar eller automatisera hemmet.

Nu utökas sortimentet för att underlätta för dem. Raspberry Pi Zero WH är en ny version av stiftelsens minsta dator med en viktig skillnad: den levereras med 40 fastlödda GPIO-stift.

Perfekt för den som räds eller saknar lödpenna. Eller den som snabbt vill komma igång med sina experiment och inte vill löda fast kablar, resonerar den brittiska stiftelsen bakom Raspberry Pi.

Läs mer: Dator för en femtiolapp från Raspberry Pi

Annars är hårdvaran densamma som hos tidigare modellen Raspberry Pi Zero W. Det vill säga en processor på 1 GHz, 512 MB ram och uppkoppling via wifi eller bluetooth. Allt på ett chipp som mäter 6,5 gånger 3 centimeter.

De webbutiker som redan tagit in Zero WH i lager tar runt 150 kronor för datorn, jämfört med en vanlig Zero W som kostar strax över hundralappen.

Simon Campanello

Mer om: Raspberry Pi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer