Nu upphör stödet för Windows 7

2020-01-13 10:37  
Efter den 14 januari slutar Microsoft säkerhetsuppdatera Windows 7 gratis. Foto: PC Plus Magazine/Future/REX

För alla som fortfarande använder Windows 7 är det dags att tänka om. Det blir inga fler gratis buggfixar eller uppdateringar av operativsystemet.

Det har gått tio år sedan Windows 7 lanserades. Trots sin höga ålder och flera uppföljare beräknas miljontals än i dag använda operativsystemet. I Sverige bedöms mer än var tionde Windows-användare fortfarande ha sjuan. Men nu närmar sig bäst före-datumet, berättar ZDNet.

Efter den 14 januari kommer Windows 7-användare inte att få några säkerhetsuppdateringar av operativsystemet gratis. De som ändå fortsätter att använda systemet kommer att ha en dator som är mer sårbar för virus och skadlig kod.

Företagsanvändare som har betalat för utökade säkerhetsuppdateringar för varje dator som använder Windows 7 kan dock få säkerhetsuppdateringar av systemet i upp till tre år till.

Läs mer: Facebook gör operativsystem - ska ersätta Android

För att ha alla de senaste säkerhetsfunktionerna och skydd mot skadlig programvara rekommenderar Microsoft sina användare att gå över till Windows 10.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer