Nu kan du se var i världen ditt Netflixkonto används 

2022-11-17 15:53  
Netflix slår ner på delade konton. Ett första steg är att låta användarna se själva över vilka som anslutna till kontot. Foto: Press

Nästa år börjar Netflix ta extra betalt från användare som delar kontot med andra. Nu blir det enklare att se vilka andra som använder ditt konto – och ge dem foten om det behövs.

Under 2023 är det sluttittat för den som använder ett Netflixkonto som någon utanför det egna hushållet betalar för.

Ska ta ut straffavgift

Nästa år planerar strömningstjänsten nämligen att börja ta ut en straffavgift för dem som delar sina inloggningsuppgifter med andra användare

Redan nu har Netflix släppt ett nytt verktyg som gör det enklare att få en överblick av alla enheter som är inloggade på ett och samma konto. 

Logga ut ovälkomna användare

På sidan, som ligger under kontoinställningarna Hantera åtkomst och enheter, går det bland annat se vilken Netflixprofil som använde en specifik enhet, samt när och var den användes.

Foto: Efekan Akyuz

Dessutom finns en knapp som gör det möjligt att logga ut enheter om man inte längre vill att de ska tillgång till ens Netflixkonto. Det kan också vara ett sätt att upptäcka om ens inloggningsuppgifter har kommit på villovägar – och missbrukas av användare man inte känner till.

Netflix: Betala för extra användare

Förklaringen till Netflixs kommande straffavgift uppges vara att delade konton börjar bli ett större ekonomiskt problem för strömningstjänsterna.

Läs mer: Två döda när Tesla Model Y accelererade till synes okontrollerat

Tidigare i år började Netflix testa en lösning där användare i vissa länder fick börja betala extra om de delade kontot med någon utanför det egna hushållet.

Det exakta priset för att lägga till en extra användare återstår att se, men på testmarknaderna har det kostat ungefär en fjärdedel av priset på ett basabonnemang. I Sverige borde det motsvara cirka 25 kronor i månaden. 

Kalle Wiklund

Mer om: Netflix Streaming

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer