Nu finns en ny, kraftfullare Raspberry Pi

2018-03-16 09:14  

Samma pris men högre prestanda. Nya Raspberry Pi 3B+ klockar upp hastigheten och bandbredden.

Stiftelsen bakom Raspberry Pi firade den internationella Pi-dagen i veckan med att släppa en ny generation av sin älskade enkortsdatorn.

Det stora lyftet i Raspberry Pi 3B+ är en snabbare processor och bättre uppkoppling både via kabel och trådlöst. Prislappen ligger kvar på 35 dollar.

Datorn använder samma processor som föregångaren, en 64-bitars fyrkärniga Cortex-A53, men den är uppklockad från 1,2 GHz till 1,4 GHz. En klart godkänd ökning för en dator i den storleken och prisklassen.

Samtidigt får Pi 3 ett helhetslyft när det kommer till uppkopplingen. Datorn får stöd för ethernet i gigabithastighet via USB-porten, vilket i praktiken betyder 300 megabit per sekund - en tredubbling mot förra modellen.

Pi 3B+ får också en ny wifi-krets med stöd för både 2,4 och 5 GHz-nätverk, stöd för Bluetooth 4.2 och LE samt stöd för Power over Ethernet, PoE.

Sammantaget ger det en helt klart mer kompetent version av Raspberry Pi, även om det inte är samma stora lyft som när Pi 3 lanserades för två år sedan.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer