Källa: Här är alla Apple-prylar som släpps nästa år

2021-12-07 15:31  

Apple är på offensiven. Till 2022 planeras bland annat en ny Mac Mini, uppdaterade Airpods Pro – och en Ipad Pro med stöd för trådlös laddning, skriver Bloomberg.

I det senaste utskicket av nyhetsbrevet Power On listar Bloombergreportern Mark Gurman alla prylar som han tror att Apple kommer att släppa under nästa år.

Fler mac-datorer med Apple Silicon

Mac Pro är i dagsläget den enda Appledatorn som inte har utrustats med tillverkarens egna processorer. Det blir det ändring på under 2022, enligt Mark Gurman.

Läs mer: Playstation jobbar på sitt eget Xbox Game Pass

Han har varit i kontakt med källor nära Apple, som säger att nya modeller av prestandamaskinen Mac Pro är att vänta. Bloomberg har tidigare rapporterat att det kan röra sig om två modeller. Det ena är en ingångsmodell med 20 processorkärnor och 128 grafikkärnor, medan värsting-varianten ska erbjuda 40 processorkärnor och 128 grafikkärnor.

Apples vd Tim Cook. Foto: TT

Förutom det planerar Apple att uppdatera Mac Mini, Macbook Pro och Macbook Air under nästa år. I fallet med Macbook Air ska datorn få en helt omarbetad design samt förses med Apples M2-chipp, enligt Mark Gurman.

Ny Appleklocka med tåligare skärm

Tre nya Apple Watch-modeller är också att vänta det kommande året, uppger Gurman. Det ska bland annat handla om en ny variant av Apple Watch med en tåligare skärm, avsedd för ”människor med en aktiv livsstil” som det kallas.

Läs mer: Källa: Apple jobbar med teknik där ”prylar laddar varandra”

Utöver det kan vi få se en uppdaterad version av den enklare klockan Apple Watch Se, samt en ny modell av Apple Watch i sitt grundutförande.

Det sägs också att Apple planerar att släppa en uppfräschad variant av Airpods Pro under året.

Klipper sladden till Ipad

Sedan flera år tillbaka har Iphone stöd för induktionsladdning. Nu kan tekniken vara på väg till Apples surfplattor. Först ut med tekniken blir Ipad Pro, rapporterar Bloomberg. Under 2022 väntas också en uppfräschad version av Ipad Air, dock utan trådlös laddning verkar det som.

Läs mer: Rykte: Iphone SE 3 behåller hemknappen

I nyhetsbrevet Power On skriver Mark Gurman också att Apple planerar att visa upp sina omtalade vr- och ar-glasögon nästa år, men att det sannolikt dröjer innan headsetet släpps på marknaden.

... Och nya Iphones (så klart)

Att Apple släpper Iphone 14 nästa höst är en lågoddsare. Ett nytt tillskott bland Apples telefoner blir dock en 5g-version av Iphone Se, enligt Mark Gurman.

Illustration från sajten The Information. Foto: The Information

Förhandsuppgifter av detta slag ska alltid tas med en nypa salt – eller två. Mark Gurman har dock haft rätt i flera av sina tidigare förutsägelser. Om det blir så även nu återstår att se.

Kalle Wiklund

Mer om: Apple Ipad

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer