Populärteknik

Källa: Här är alla Apple-prylar som släpps nästa år

Under 2022 kan vi få se en Ipad Pro med stöd för trådlös laddning, ryktas det. Foto: Press
Apples vd Tim Cook. Foto: TT
Illustration från sajten The Information. Foto: The Information

Apple är på offensiven. Till 2022 planeras bland annat en ny Mac Mini, uppdaterade Airpods Pro – och en Ipad Pro med stöd för trådlös laddning, skriver Bloomberg.

Publicerad

I det senaste utskicket av nyhetsbrevet Power On listar Bloombergreportern Mark Gurman alla prylar som han tror att Apple kommer att släppa under nästa år.

Fler mac-datorer med Apple Silicon

Mac Pro är i dagsläget den enda Appledatorn som inte har utrustats med tillverkarens egna processorer. Det blir det ändring på under 2022, enligt Mark Gurman.

Han har varit i kontakt med källor nära Apple, som säger att nya modeller av prestandamaskinen Mac Pro är att vänta. Bloomberg har tidigare rapporterat att det kan röra sig om två modeller. Det ena är en ingångsmodell med 20 processorkärnor och 128 grafikkärnor, medan värsting-varianten ska erbjuda 40 processorkärnor och 128 grafikkärnor.

Apples vd Tim Cook. Foto: TT

Förutom det planerar Apple att uppdatera Mac Mini, Macbook Pro och Macbook Air under nästa år. I fallet med Macbook Air ska datorn få en helt omarbetad design samt förses med Apples M2-chipp, enligt Mark Gurman.

Ny Appleklocka med tåligare skärm

Tre nya Apple Watch-modeller är också att vänta det kommande året, uppger Gurman. Det ska bland annat handla om en ny variant av Apple Watch med en tåligare skärm, avsedd för ”människor med en aktiv livsstil” som det kallas.

Utöver det kan vi få se en uppdaterad version av den enklare klockan Apple Watch Se, samt en ny modell av Apple Watch i sitt grundutförande.

Det sägs också att Apple planerar att släppa en uppfräschad variant av Airpods Pro under året.

Klipper sladden till Ipad

Sedan flera år tillbaka har Iphone stöd för induktionsladdning. Nu kan tekniken vara på väg till Apples surfplattor. Först ut med tekniken blir Ipad Pro, rapporterar Bloomberg. Under 2022 väntas också en uppfräschad version av Ipad Air, dock utan trådlös laddning verkar det som.

I nyhetsbrevet Power On skriver Mark Gurman också att Apple planerar att visa upp sina omtalade vr- och ar-glasögon nästa år, men att det sannolikt dröjer innan headsetet släpps på marknaden.

... Och nya Iphones (så klart)

Att Apple släpper Iphone 14 nästa höst är en lågoddsare. Ett nytt tillskott bland Apples telefoner blir dock en 5g-version av Iphone Se, enligt Mark Gurman.

Illustration från sajten The Information. Foto: The Information

Förhandsuppgifter av detta slag ska alltid tas med en nypa salt – eller två. Mark Gurman har dock haft rätt i flera av sina tidigare förutsägelser. Om det blir så även nu återstår att se.