Här är allt vi vet om 2020 års nya Iphone

2019-05-27 11:34  
Det är ännu tidigt. Men rykten om 2020 års Iphone är redan här. Foto: TT

2019 års Iphone är ännu inte presenterad. Trots det börjar rykten om nästa års Iphone redan spridas. Vi samlar de trovärdigaste ryktena om 2020 års Iphone.

Skärmarna kommer att vara större, och samtliga tre telefonmodeller kommer att få oled-skärmar, det skriver Digitimes om de Iphones som Apple kommer att lansera år 2020. Apple kommer enligt samma sajt, precis som tidigare att hålla sig till tre modeller. Den största modellen Iphone XS Max kommer att få en skärmstorlek om 6,67 tum, att jämföra med dagens 6,5. Den minsta Iphone XS kommer dock att krympa, till 5,42 från dagens 5,8 tum.

Macrumors kommer med intressanta uppgifter. Apple kan komma att väcka liv i en gammal funktion, nämligen touch-id. Men inte utan att den är uppdaterad. Sajten hänvisar till analytiker från brittiska storbanken Barclays som spår i Apple-kulan. Analytikerna tror att Apple kommer bygga den med så kallad akustisk avläsning, som mäter pulsen genom glasskärmen på telefonen. Vidare tror de att tekniken kommer täcka hela skärmen.

Om Apple faktiskt väljer att återinföra funktionen återstår att se, men faktum är att många Iphone-fans blev besvikna när den försvann.

ANNONS. Fråga Samsungs mobilexport om nya Galaxy Note10 och Note10+

Redan dags för A14-processor?

Vad väntas då ske under skalet? Vad snackar vi för specifikationer? Det är förstås tidigt att säga.

Den Iphone som kommer att presenteras i år lär begåvas med en A13-prcessor som är tillverkad med 7-nanometersteknik. Men redan nästa år väntas Iphone-telefonerna att rustar med A14-processor. Det görs möjligt eftersom TSMC, som tillverkar chippen ska ha skördat framgångar i sin utveckling 5-nanometersteknik, stommen i tekniken ska redan vara på plats., skriver Digitimes.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt