Populärteknik

Googles nya mobil använder egenproducerad systemkrets

I höst kommer Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro.  Foto: Google
Mer detaljer om telefonerna kommer vid lanseringen. Foto: Google
Den specialbyggda systemkretsen “Tensor”. Foto: Google

Till hösten kommer Googles nya telefoner, Pixel 6 och Pixel 6 Pro. Det blir de första telefonerna som använder sig av Googles specialbyggda systemkrets “Tensor”. 

Publicerad

För att få alla detaljer och specifikationer om de planerade telefonmodellerna Pixel 6 och Pixel 6 Pro får vi vänta till lanseringen i höst. Men redan nu har Google gett några hintar, bland annat om förbättringar av kamerasystem samt nya material- och designval. Den lilla information som ges fokuseras dock på operativsystemet och systemkretsen. 

Android 12, operativsystemet som tidigare presenterats av Google, kommer att användas tillsammans med systemet ”Material You”. Uppdateringar i användargränssnittet ger bland annat större och mer lekfulla designelement. Mer om Android 12 kan du läsa här.

Egenbyggd systemkrets

Eftersom Google riktat allt större fokus på artificiell intelligens och maskininlärning har bolaget valt att producera en egen systemkrets för sina nya telefoner. Systemkretsen har fått namnet “Tensor” och Google säger att det inte bara handlar om mer beräkningskraft. Det viktigaste är att lyckas använda maskininlärning för att få så bra användaruppleverser som möjligt.

Exakt hur systemkretsen fungerar får vi inte veta, men Google menar att det kommer att vara märkbart i allt från kamera till röstigenkänning.