Googles nya mobil använder egenproducerad systemkrets

2021-08-03 10:43  

Till hösten kommer Googles nya telefoner, Pixel 6 och Pixel 6 Pro. Det blir de första telefonerna som använder sig av Googles specialbyggda systemkrets “Tensor”. 

För att få alla detaljer och specifikationer om de planerade telefonmodellerna Pixel 6 och Pixel 6 Pro får vi vänta till lanseringen i höst. Men redan nu har Google gett några hintar, bland annat om förbättringar av kamerasystem samt nya material- och designval. Den lilla information som ges fokuseras dock på operativsystemet och systemkretsen. 

Android 12, operativsystemet som tidigare presenterats av Google, kommer att användas tillsammans med systemet ”Material You”. Uppdateringar i användargränssnittet ger bland annat större och mer lekfulla designelement. Mer om Android 12 kan du läsa här.

Egenbyggd systemkrets

Eftersom Google riktat allt större fokus på artificiell intelligens och maskininlärning har bolaget valt att producera en egen systemkrets för sina nya telefoner. Systemkretsen har fått namnet “Tensor” och Google säger att det inte bara handlar om mer beräkningskraft. Det viktigaste är att lyckas använda maskininlärning för att få så bra användaruppleverser som möjligt.

Exakt hur systemkretsen fungerar får vi inte veta, men Google menar att det kommer att vara märkbart i allt från kamera till röstigenkänning.

Bill Burrau

Mer om: Google Pixel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer