Årets julklapp? Lego och Raspberry Pi släpper robotkit ihop

2021-10-20 08:57  

Raspberry Pi Build HAT är ett styrkort med stöd för motorer och sensorer från Legos byggsatser.

Den brittiska datortillverkaren Raspberry Pi har slagit sig ihop med Lego och tagit fram ett nytt styrkort för att bygga robotar och andra maskiner.  

Kortet kallas för Build HAT (kort för hardware attached on top) och kan styra upp till fyra motorer från Legos Technic-serie och sensorer från Spike-serien. Det kostar runt 300 kronor och kopplas ihop med en vanlig enkortsdator från Raspberry Pi via GPIO-gränssnittet. 

Läs mer: Här är Apples tokmaxade nya M1-chip (och två nya Macbook Pro)

Lego har också släppt en ny komponent för att integrera enkortsdatorer som Raspberry Pi i byggen. Den kallas för Maker Board, och säljs i nuläget i ett startkit med en hoper andra robotdelar. 

Foto: Raspberry Pi

Raspberry Pi har också tagit fram ett Python-bibliotek för att göra det enklare att programmera Lego-robotar, och har publicerat en lista över vilka komponenter som fungerar ihop med Build HAT

Företaget har tagit fram några exempel på vad som går att bygga, som en fjärrstyrd bil, en handkontroll till tv-spel och ett robotansikte

Simon Campanello

Mer om: Lego Raspberry Pi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer