NYTT FRÅN NY TEKNIK

Vem blir Årets CTO 2024? Nominera din kandidat redan i dag

Bild från finaleventet för Ny Tekniks 33-listan. I år på nya eventet Framtidens industri kommer vi att utse Årets teknikchef.

Nu öppnar nomineringen till ”Årets CTO”. Den nya priset är instiftat av Ny Teknik för att uppmärksamma teknikchefernas betydelse i näringslivet.

Publicerad Uppdaterad

”Det är på tiden att teknikcheferna får sitt eget ledarskapspris. Behovet av duktiga teknikchefer aldrig har varit större. Valet av CTO avgöra framtiden för företaget”, säger Thomas Peterssohn, vd och chefredaktör för Ny Teknik.

Teknikcheferna, ofta titulerade Chief Technology Officer, CTO, har blivit allt viktig för näringslivet som måste ställa om produkter, tillverkning och affärsmodeller till en digital och klimatneutral värld.

Juryn 2024 består av

· Victoria Van Camp, tidigare CTO på SKF, IVA-ledamot

· Ulf Södergren, tidigare CTO på Assa Abloy, IVA-ledamot

· Torbjörn Holmström, tidigare CTO på Volvo Group, IVA-ledamot

· Jenny Larsson, vd på Schneider Electric, IVA-ledamot

· Thomas Peterssohn, vd och chefredaktör, Ny Teknik

Utmärkelsen Årets CTO tilldelas en teknikchef som utmärkt sig särskilt i sin professionella roll och förtjänar att hyllas för sina insatser. Särskilt om personen i fråga har bidragit till innovation, hållbar utveckling eller ökad konkurrenskraft.

Vem som helst kan nominera kandidater till Årets CTO genom att gå in på nomineringssidan och föreslå namn. Den öppna nomineringen pågår till den 3 mars.

Sedan är det upp till en kvalificerade jury att välja den person som förtjänar att få den första utmärkelsen. I juryn sitter flera erfarna teknikchefer lång bakgrund i svenska teknik- och industribolag som handplockats med stöd av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA.

Då vankas prisutdelning

Prisutdelningen äger rum den 11 april på innovationseventet Framtidens Industri som arrangeras av Ny Teknik på Clarion Hotel Stockholm.

Under 2024 kommer fler satsningar från Ny Teknik inom området tekniskt ledarskap och CTO-rollen, inte minst CTO-intervjuer med teknikcheferna i storbolagen.

Redan nu kan ingenjörer som vill framåt i karriären anmäla sig till den nya utbildningen Certified CTO som arrangeraras av Ny Teknik Education i september.

Nominera din kanditat i formuläret nedan.