NYTT FRÅN NY TEKNIK

Ny Teknik på offensiven – förvärvar Ingenjörsdagen

Linus Persson, initiativtagare bakom Ingenjörsdagen

Ny Teknik värvar entreprenören Linus Persson och förvärvar samtidigt Ingenjörsdagen, Female Engineer Network, Stora Ingenjörspriset och jobbsajten Ingenjörsjobb.se.

Publicerad Uppdaterad

– Det känns otroligt spännande att komma in i Ny Teknik Group som är det viktigaste mediebolaget för Tekniksverige. Att få föra ut Ingenjörsdagen, och våra andra varumärken, till Ny Tekniks publik är en dröm som förverkligas, säger Linus Persson, vd och ägare.

Ingenjörsdagen är ett kunskapsdag om industrins framtidsfrågor och samtidigt en mötesplats för teknik- och industriföretag och unga yrkesarbetande ingenjörer. I förra veckan arrangerade Ingenjörsdagen med 500 deltagare och ett 100-tal företagsrepresentanter på Segel Hub i centrala Stockholm.

Linus Persson är nöjd med både deltagarrekord och stort intresse från företagen.

– Hemligheten är att hjälpa företagen och talangerna att möta varandra och dela erfarenheter i en kreativ och stimulerande miljö som fokuserar på de stora framtidsfrågorna för näringslivet. Under 2024 kommer vi att skala upp konceptet i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Linus Persson.

Varför behövs Ingenjörsdagen? 

– Därför att det finns stora problem som behöver lösningar, och ingenjörer sitter på nycklarna. Vi behöver vårda de ingenjörer som finns, säkerställa att fler väljer ingenjörsyrket och att vi får in fler ingenjörer i ledande positioner. Ingenjörsdagen jobbar för allt detta, säger Linus Persson.

Ingenjörsdagen och de övriga varumärkena flyttar nu in i Ny Teknik Group, mediebolaget bakom tidningen Ny Teknik. Affären innebär att Ny Teknik Group skalar upp ambitionerna inom karriär- och rekryteringstjänster på ingenjörsmarknaden. Linus Persson kommer att ansvara för området.

– Kompetensförsörjningen är industrins ödesfråga. För Ny Teknik är det en självklarhet att fokusera på ingenjörers karriär- och kompetensutveckling liksom att hjälpa företagen att attrahera, behålla och utveckla talangerna, säger Thomas Peterssohn, vd och chefredaktör för Ny Teknik.